БългарияНа ФокусПоследни новини

Лена Бориславова: Не е важно да се премахва Борисов

Според Лена Бориславова от ПП, премахването на Бойко Борисов не е важно за България. Това заяви тя по време на свое гостуване в бТВ.

Бившата говорителка на правителството смята, че България има проблеми от 30 години и премахването на Борисов няма да реши проблемите на страната.

„Лицето Борисов не е важното в случая и неговото премахване не е решава проблеми на България. Става въпрос за проблеми, които България има последните 30 години. Има публични убийства извън България на престъпници. Имаме атентати не атентати срещу главния прокурор. Прокуратурата е обявила война на Народното събрание“, каза тя

Тя отрече да има договорки да се пази имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Въпросът бе във връзка изтеклия запис от разговор на ПП, в който се споменава, че Христо Иванов е измислил начин да бъде опазен имунитетът на Борисов.

„Влязохме в една дълга дискусия, за да вземем решението как да реализираме втори мандат. Бяха изказани най-различни чувства, емоции, страх – ще има ли бюджет. В те разговори със страшно напрегната обстановка, не си стоиш удобно на дивана и да спиш, като господин Василев. Нормално е в такава среда не всеки да е обрал емоции си и не всеки израз да е прецизен“, подчерта тя.

Бориславова намекна, че „с аргументи“ ПП-ДБ са успели да убедят ГЕРБ да нанесат поправки и да запазят двойното мнозинство при избирането и свалянето на председателите на ВКС и ВАС.

По отношение на бъдещото правителство, тя каза: „Акад. Николай Денков има мандат от всички представители на коалицията, за да води разговорите. Ние ще се придържаме към официално представения състав на кабинет, с една разлика – Мария Габриел ще бъде външен министър и вицепремиер“.

Бориславова заяви, че днес от ПП-ДБ са отправили въпрос към Президентството, защо се бави връчването на втория мандат. „Президентът не позволява да се премине към сформирането на кабинет. На нас не ни се дава шанс да го сформираме. В същото време виждаме всякакви движения в държавата, за да се блокира създаването на редовно правителство“, каза тя. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Рудигейт: ПП-ДБ признават, че „изпират“ Борисов и външни хора „ама не кой да е“ ще редят службите

Подобни статии

Back to top button