ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Лошата ви черта според зодията

Овен

Инат и упорство

Овенът като цяло отговаря на зодията си, най-вече със своето упорство. Готови са с глава стени да пробиват. За тях е много трудно да правят компромиси и решаването на конфликти не им се удава. Те трябва да се научат да преодоляват този инат и да приемат предложените решения. Не им се нрави, когато не са начело и при първа удобна възможност се опитват да хванат юздите на властта. Въпреки че са родени лидери, често се увличат и в тези моменти не са склонни да се вслушват в чуждото мнение. Когато нещата не им се получават така, както им се иска, по-добре се махнете от пътя им. Склонни са да вземат прибързани решения въз основа на недостатъчно данни и често са прекалено раздразнителни.

Телец

Безразсъдни харчове

Телците са надеждни, задълбочени и обстоятелствени, което е огромен плюс… но може да бъде и минус, тъй като са склонни да бъдат консервативни и им е трудно да се променят. Обичат да правят това, в което са добри и рядко се заемат с нещо ново, страхувайки се, че няма да успеят. Много са горди и затова не търсят чужда помощ. Хвърлят се в нещо, в което са наистина добри и това им пречи да видят други възможности, дори много по-привлекателни. Телците са упорити бикове по природа и затова, ако искате да ги убедите да направят нещо, трябва да сте търпеливи. Обичат да се глезят и губят контрол върху банковия си баланс. Добре е да си правят списък с разходите и да не харчат пари по инстинкт.

Близнаци

Непостоянство и бъбривост

Близнаците едновременно объркват и радват тези, които си имат работа с тях. Това ги прави интересни и мистериозни, принуждавайки ни да се връщаме към тях отново и отново. Винаги имат за какво да говорят, въпреки че понякога изглежда, че чуват само себе си. Скачат от тема на тема и не могат да изберат една определена дейност, идея или убеждение. Постоянно променят гледната си точка и често за хората е трудно да бъдат в крак с техния ход на мисли. Приличат на хамелеон, но вместо да се сливат с фона, те се открояват от останалите. Тяхната общителност си има и обратна страна – често забравят, че имат и други задължения, освен приятелските и пренебрегват домашните си ангажименти.

Рак

Променливо настроение

Раците се отличават с красиви, чувствени, нежни души, но емоциите им са толкова силни, че често буквално парализират волята им за действие. Имат много проблеми с ниското самочувствие и често се нуждаят от други хора, за да го повишат поне малко. Когато се чувстват зле, те трябва да бъдат обгрижвани и утешавани като малки деца и това поставя огромна и изтощителна отговорност върху техните близки. Раците имат добри и любящи сърца, но понякога се оказват твърде добри и поставят интересите на другите над своите. Настроенията им са много променливи и често изпадат в пристъпи на тревожност и депресия. Раците са любители на мързела и отлагането. Освен това не понасят критиката.

Лъв

Егоизъм и арогантност

Лъвът е огнен знак и затова е постоянно в движение. Лъвовете обичат да блестят, обичат да свирят първа цигулка във всеки оркестър, но понякога забравят, че и другите имат нужда от своя момент на слава. Лъвовете са много горди и арогантни и тези качества могат да отблъснат другите хора от тях. Те са доста консервативни и обичат нещата да вървят както винаги – и поради това често изглеждат закостенели и негъвкави. Не обичат да слушат мненията на други хора, убедени са че вече знаят всичко. Склонността им към егоизъм прави трудно създаването на дългосрочни лични отношения с други хора. Често са невнимателни и забравят да попитат другите за техните нужди и желания.

Дева

Критика и тревожност

Девите имат остър и аналитичен ум, което може да бъде както сила, така и слабост. Те обичат да смятат и пресмятат и се стремят да намерят отговори на всички свои въпроси, но ако някои от проблемите, за които се опитват да намерят решение, не се получи, това може да ги накара да се тревожат и дори да изпадат в пристъпи на тревожност. Склонни са към обсесивно-компулсивно психично разстройство, защото обичат всичко да е точно както искат, а изненадите и неприятностите ги обезпокояват. Те имат много „зрели“ души и затова често работят твърде много и почиват твърде малко. Склонни са да критикуват остро както себе си, така и другите и затова им е трудно да се разбират с околните.

Везни

Агресивни тактики

Везните са много спокойна зодия, но може да се обърнат срещу вас, ако кажете или направите нещо, което не им харесва. Не очаквайте да ви го кажат в очите – те мразят конфликтите и най-вероятно ще спрат да общуват с вас или ще прибегнат до пасивно-агресивни тактики. Хората около тях бързо се отегчават от желанието им да изгладят всеки конфликт и ако не се научат навреме да решават проблемите, вместо да ги избягват,  могат да останат без приятели. Но, както знаете, споровете с други хора често са необходими за облекчаване на напрежението. Обидчиви са и дълго  помнят лошите думи. Занимават се твърде много с проблемите си, вместо да насочат енергията си към нещо градивно.

Скорпион

Скрити емоции

Скорпионите могат да бъдат много любящи и спонтанни хора, но в същото време тяхната склонност към ревност и нежеланието да се доверят на хората може да хвърли сянка върху романтичните връзки и приятелствата им. Но най-важното е никога не обиждайте Скорпионите, защото те не забравят и не прощават нищо и със сигурност ще се опитат да си отмъстят, за да ви „дадат урок“. Тъй като не вярват на другите хора, за тях не е лесно дори да се сближат с околните, камо ли да развият по-близки отношения. Емоциите им са много ярки и силни, но рядко ги показват открито, защото не искат да изглеждат уязвими. Тяхното недоверие у другите е причина никога да не молят за помощ и винаги да решават всичко сами.

Стрелец

Грубост и нетактичност

Стрелците са родени изследователи. Единственото „но“ е, че бързо се отегчават от почти всяка задача и рядко завършват всеки проект. Те мразят да бъдат притискани или да им се казва какво да правят и винаги се опитват да определят свои собствени правила в живота. Но подобна непоносимост може да им създаде проблеми, освен ако не се научат на умереност и компромис. Те нямат абсолютно никакъв вграден „филтър“ в главите си и често изглеждат груби или нетактични. Стрелците не са известни с търпението си и могат да изоставят проект, ако възникнат трудности с него. Имат нужда от много свобода и лично пространство, поради което често изглеждат твърде вятърничави и лениви.

Козирог

Чувство за малоценност

Козирозите могат да работят до смърт, просто забравяйки, че поне от време на време трябва да ядат нещо и да си починат. Те просто са обсебени от надпреварата за статус и пари, вярвайки, че и двете са мярка за стабилност и успех, и са готови да работят дяволски, за да ги постигнат. Обичат да се хвалят с престижната си работа или постижения, което често отблъсква другите от тях. Трудно се отварят към околните и са склонни да мислят, че са по-добри от всички, но дълбоко в себе си те таят чувство за малоценност и всъщност са зависими от мненията и мислите на другите хора. Имат лошия навик да обсъждат други зад гърба им. Песимисти са и очакват само най-лошото от всяка ситуация.

Водолей

Мързел и презрение

Водолеите са трудни за разбиране. От една страна са отлични оратори и имат много различни интереси, което ги прави лесни за създаване на приятелства. Но често имат проблеми с изразяването на емоциите, което ги затруднява да задържат близки приятели или партньори. Презират скучните и консервативни хора и обичат пътуванията и приключенията. Това ги затруднява да се концентрират върху обикновените, ежедневни задължения и работа, без която в съвременния свят просто не могат. Водолеите често изглеждат малко „извън този свят“ – главно защото им е много по-лесно да останат в собствения си малък свят ида мързелуват, вместо да приемат несъвършенствата на реалния.

Риби

Прекалена загриженост

Рибите са емоционална, чувствена, капризна зодия, която обича творческото себеизразяване и помощта на другите хора. Често позволяват на силните емоции да надделеят. Рибите, които са готови да се откажат от всичко, за да помогнат на любим човек (или дори просто на познат), често забравят да се грижат за себе си. Не са във възторг от обективната реалност и се опитват да избягат от нея по всякакъв начин. И ако не намерят някакъв творчески подход да изразят себе си, желанието за бягство от реалността може да ги отведе по хлъзгав наклон. Трябва да се научат да контролират емоциите си, защото вихрушката от чувства, бушуваща в душите им, ги прави податливи на депресия.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Ползите от яденето на грозде

Подобни статии

Back to top button