МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП: През август правилата не важат, очакват ви бурни емоции

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП: През август правилата не важат, очакват ви бурни емоции

Месечен хороскоп за август 2020 г. 

 

Овен
И август, също както през юли, ще сте избухливи и невъздържани. Ще искате нещата да се случват както сте си наумили, и трудно ще се съобразявате с правилата и ограниченията. Тази импулсивност може да доведе мнозина до присъщите за вас опити да събаряте стени с главата си и да си навлечете проблеми, особено с авторитети и висшестоящи. От друга страна обаче, възможно е най-накрая да започнат да падат някои прегради, които досега са ви пречели да се изявите и разгърнете както сте искали.

 

Това е чудесен момент да реализирате в личен или в служебен план някаква по-сериозна промяна, която да ви даде свобода и простор. Но бъдете готови нещата да се развиват по-бавно – това ще е само началото, промяната ще се разгръща чак до есента, а реалните резултати може да видите към края на годината, дори в началото на 2021 година.

 

През август бъдете една идея по-внимателни и се въздържайте от прояви на агресивност. Макар че целият месец е доста „огнен” за вас, по-критичната част ще е втората му половина, когато рискът „да ви падне пердето” и да действате без да мислите ще е особено голям. Спортувайте повече през август – ще ви подейства добре, и то не само физически. Така ще изпуснете малко парата и умът ви ще се проясни.

 

Телец
Твърде вероятно е през август много от вас да се окажете изправени пред предизвикателства и извадени от търпение. Възможно е и да сте по-нервни и раздразнителни от обикновено. Нищо чудно да се почувствате провокирани от някого и да изречете нещо, което винаги сте искали да кажете, но досега сте имали задръжки. Препоръката към вас е: през този месец недейте да таите в себе си това, което преживявате, с надеждата, че ще отмине.

 

Осигурете си спокойствие и се запитайте защо се чувствате така, какво ви липсва и какво бихте могли да направите, за да подобрите положението си. Много подходящо е през този месец да предприемате действия, за да отхвърляте излишни товари. Вместо да се чудите какво трябва да придобиете, за да ви бъде по-добре, помислете кое имате нужда да отхвърлите: разходи за ненужни вещи, вредни навици, общуване с хора, което ви натоварва, дейности и проекти, които не ви носят нищо полезно, а само черпят от времето и енергията ви.

 

Ако усетите, че тялото ви има нужда от някакво пречистване или разтоварване, направете го – моментът ще е много подходящ, особено около 3 август, после към 19 август. Изобщо през този месец освободете живота си от някои отрови и вредители – физически и емоционални. Така ще имате реални ползи за здравето и душевния си комфорт през следващите периоди.

 

Близнаци
През август ще е много удачно да работите за бъдещето. Това не означава, разбира се, да изоставите изпълнението на належащите задачи и текущите ангажименти. Идеята е да си освободите време, за да задействате реализацията на някакъв по-дългосрочен план. Тези действия може и да не дадат бързи резултати, но пък ако наистина вложите в осъществяването на тази цел (или цели) малко енергия сега, в бъдеще усилията ви ще бъдат възнаградени.

 

Най-добрата стратегия е да отправите поглед към в бъдещето, но без безпокойство или прекалени очаквания, а просто като действате тук и сега и давате най-доброто от себе си, според възможностите си. Ако например имате бизнесидея, много удачно е през август да помислите как да обезпечите финансово нейното реализиране и да предприемете конкретни действия. Каквито и да са целите ви, търсете външна подкрепа за онова, което не е по силите ви – успехът ще е плод на съвместни усилия и на обединени ресурси.

 

И не забравяйте, че е важно да действате по-смело, особено ако имате склонност да се колебаете или да отлагате – през август смелостта и действеността са много важни условия за напредък във всяко едно начинание. Месецът ще е благоприятен за вас във финансово отношение – ще имате спокойствие, а може би и допълнителна работа, която ще ви носи приходи.

 

Рак
През август ще е богата палитрата от преживявания – от приятни изненади до конфликтни ситуации. Макар че вероятно на работното си място ще се изправите пред предизвикателства, има шанс да се справите с тях, като запазите спокойствие. Ако успеете да не се поддавате на моментни емоции, ще направите осъзнат и разумен избор, което ще наклони везните във ваша полза.

 

Дори да се наложи да водите битка, особено що се отнася до ситуации в службата (нищо чудно да се случи) действайте възможно най-спокойно и по възможност дипломатично. Като цяло шансовете да получите желаното през този месец са добри, стига да не се разбалансирате и да не си изпускате нервите.

 

Бъдете внимателни около 8-9 август, когато рискът от конфронтации ще е по-голям. През втората половина на месеца може да избие скрито напрежение в отношенията с партньора/партньорката ви. Ако искате да оправите нещата, поговорете искрено за проблемите си и за това как се чувствате, вместо отново да замитате темата под килима. Всъщност, избиването на емоции е резултат точно от това – колкото по-дълго сте си траели, толкова по-силно ще е изригването. През този месец може да имате силно желание да пазарувате, особено дрехи, аксесоари и бижута.

 

Лъв
През август ще сте доста по-непримирими към определени ситуации и към държанието на други хора, с които може би сте свикнали или поне сте проявявали известна търпимост към тях. Ще защитавате пламенно позицията си, а някои от вас може да се настроите направо войствено.

 

Дали това ще ви донесе полза или вреда ще зависи и от ситуацията, и от това дали правдата е на ваша страна. В самото начало на месеца може да получите информация по служебен въпрос, който ви вълнува и от доста време очаква да бъде разрешен. Има и друг възможен сценарий – да разберете нещо, което досега е било укривано от вас и за съжаление разкритото няма да ви хареса: например някаква тайна на работното място или за нечие некоректно отношение.

 

Ако с цел да въздействате на околните самите вие сте разчитали на заговори и интриги, около 1-3 август може да ви разкрият и ще се наложи да си носите последствията. Изобщо новините в тези дни може да не са добри, но пък ще ви покажат истината за определена ситуация и съответно ще знаете как да постъпвате занапред. От 19 август нататък периодът ще е много подходящ да започнете нещо ново – ще имате необходимата енергия да го задвижите и ще постигнете успехи в бъдеще.

 

Дева
През август препоръката към вас е да не спирате да действате и да полагате усилия, за да осъществите онова, което сте замислили през изминалите седмици. Дори да има известно забавяне или дори някакви пречки, не позволявайте това да ви отказва и обезсърчава. Можете да правите онова, което най-добре умеете – да планирате (доколкото е възможно), а междувременно да подходите практично и да свършите належащите задачи.

 

Възможно е да усетите импулс за действие и да сте по-смели от обикновено – това е чудесно и със сигурност ще има ефект. През този месец е вероятно да има някои предизвикателства, които като че ли ще ви заобиколят и няма да ви засегнат пряко. Близки хора обаче ще се сблъскат с тях, а това ще повлияе и на вас.

 

Вероятно ще искате да помогнете със съвети или по друг начин, но не прекалявайте, за да не си го изкарат накрая на вас и да се окажете част от проблема. Давайте съвети, но не изземвайте отговорността за действия и за решения, които други трябва да взимат. Ако имате някакви недовършени задачи, които отлагате, гледайте да ги приключите докъм 19 август, за да можете да мислите за нови начинания или да се отдадете на спокойна почивка.

 

Везни
През август обстоятелствата ще ви подтикнат да сте по-активни при разрешаването на проблеми, които от доста време стоят на изчакване. Ако сте зациклили в някаква област и досега сте си траели, през август може да ви дойде до гуша и да направите някаква промяна. Дори да не успеете да я осъществите веднага на практика, бихте могли поне да се мотивирате за нея и да планирате как да действате в бъдеще.

 

Бъдете смели и решителни – това е препоръката към вас за този месец. Някои от вас ще очаквате околните – например партньорът/партньорката – да направят нещо, но всъщност посланието на звездите е вие да действате, за да подобрите своето положение. Като цяло месецът за вас ще е напрегнат заради недоволството, което бихте могли да изпитвате, а рискът от спорове и конфликти ще е повишен.

 

Макар че конфликтите са предизвикателство за повечето от вас, ако се е стигнало до раздор точно в този момент, може би е време да се размъти малко водата и да се изкара на повърхността онова, което я е замърсявало. Все пак имайте си едно наум и избягвайте да водите разговори, когато сте ядосани, особено в периода между 7 и 9 август. Дните след 26 август ще са ключови за вас и за това, което ще се случва по-нататък през годината – може да вземете важно решение или да поемете по нова посока.

 

Скорпион
През август ще имате наистина много енергия, която бихте могли да използвате по предназначение. Макар че традиционно този месец се смята за отпускарски, вие ще извлечете доста ползи, ако се концентрирате върху деловите си цели и задачи и свършите онова, което е на дневен ред.

 

Ще бъдете доста продуктивни и ще останете доволни от резултатите. По-късно през годината ще имате време и възможност да си почивате – точно сега, през август, не е препоръчително да отказвате работа и да изоставате с изпълнението на поетите ангажименти. След 20 август е много подходящо да правите по-големи промени, свързани с работата или професионалния ви път като цяло. Ако искате да започнете нов проект, действайте след тази дата – тогава ще има по-голям шанс усилията ви да са ефективни и да пожънете добри резултати.

 

Що се отнася до любовта и взаимоотношенията, месецът ще е доста горещ и изпълнен със страсти. Възможни са вълнуващи любовни преживявания и летни флиртове, но за съжаление може и да възникне доста напрежение в онези връзки и партньорства, в които и без това има проблеми и липсва разбирателство. Ако сте замитали под килима нещо или пазили тайни от човека до себе си, нищо чудно скритото да излезе наяве към края на месеца.

 

Стрелец
Август може да стане един доста успешен месец за вас. Ще сте целенасочени и склонни да експериментирате, а и ще имате достатъчно сили и енергия, за да осъществите замисленото. Периодът е благоприятен за бизнесдела, а също и за финансите ви, които обаче ще зависят много от работата, която вършите, и от творчеството, което влагате. Ето защо не се поддавайте на рутината – мислете и действайте творчески.

 

Ще е потребно да сте възможно най-дейни – не стойте на едно място, сами създавайте събитията, а не чакайте те да се случат. С тази нагласа не само вие ще имате успех, но ще увличате и околните след себе си. Старайте се също да общувате с хора, които мислят като вас – тази подкрепа ще ви е много нужна и ще ви помогне да следвате уверено пътя, по който сте поели.

 

Това, за което е добре да внимавате – да не станете твърде напористи и прекалено самонадеяни. Ако паднете в този капан, ще навредите на взаимоотношенията си и ще отблъснете околните. Дори да получите онова, което искате, липсата на подкрепа ще ви се отрази негативно в дългосрочен план. През август ще има възможност да се изявите както искате, според способностите и талантите, които имате – така че давайте най-доброто от себе си.

 

Козирог

За вас август ще е доста интересен, но и противоречив месец. От една страна, влиянията може да ви подтикнат да разчупите разнообразието и да направите необходими промени, които ще ви изведат на нов път. За да се случи това обаче, трябва да преодолеете вътрешната си несигурност, а може би и външни пречки. Изисква се да поемете известен риск и да превъзмогнете присъщата ви предпазливост.

 

В крайна сметка смелостта ви ще бъде възнаградена. При други представители на знака обаче е възможен и друг сценарий – някой да се разбунтува срещу вас, защото го ограничавате или притискате по някакъв начин. Ако сте човек, който отговаря за други хора или има власт, това е вашият шанс да чуете гласа на опозицията и да предприемете някои промени, които други изискват да направите. Август е месецът, в който особено силен ще е характерният за цялата година импулс да разчупвате рутината и да поемате по нова посока.

 

Ето защо започнете да правите необходимите промени – и в себе си и поведението си, и във външния свят. Най-силни, но и изпълнени с предизвикателства в това отношение ще са дните в периода между 10 и 15 август, както и след 23 август.

 

Водолей

Август ще започне интересно за вас – неочаквано ще научите някаква информация за актуален служебен въпрос или за отношенията на работното ви място. През целия месец вероятно ще получавате послания, които няма да са ви чак толкова приятни, но ще трябва да вземете отношение. Не оставайте безучастни, когато от вас се изисква да действате или да инициирате разговор, защото в противен случай темата ще излиза на дневен ред и в бъдеще.

 

Моментът е много добър да изчистите отношенията си с някои хора и да изясните спорни въпроси. Изобщо през август решаването на различни проблеми – междуличностни, служебни, дори здравни – може да стане чрез пречистване и изравяне на скритото. Ако усещате, че тялото ви е замърсено с токсини, уморявате се или имунитетът ви е отслабнал, много подходящо е да направите лека диета или да промените някои навици, така че да помогнете на организма си да заработи по-добре.

 

Ограничете някои по-тежки или вредни храни, не приемайте още токсини, направете си прочистване. Вие сами ще решите от какво имате нужда, но преди да посегнете към каквото и да било – хранителни добавки или полезни храни, първо се освободете от онова, което ви вреди и не е здравословно. Подходящи дни за разтоварващ режим са 3, 11 и 19 август.

 

Риби
Август ще е доста успешен месец за вас, особено що се отнася до работата и професионалните ви ангажименти. И ако наистина притежавате качества и полагате необходимия труд, резултатите от действията ви ще се изразяват в признание за добре свършена работа и финансови приходи. Във ваша полза ще е да сте малко по-инициативни – това няма да ви навреди, а напротив, ще помогне да постигнете по-бързо целите си.

 

Тъй като през този месец енергията е огнена и доста дни ще са изпълнени с напрежение, внимавайте с какви хора се събирате. Има вероятност да попиете нечие недоволство, враждебност и негативизъм и да се почувствате зле. Лесно можете да станете жертви на чужди интереси и на властно настроени хора, така че вслушвайте се повече в интуицията си и в собствените си потребности.

 

Около 28 август е възможно да имате приятно романтично преживяване. Дните покрай тази дата са много подходящи и за творчески занимания заради силния прилив на вдъхновение, който ще усещате.

 

Източник: Edna.bg

 

Разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО