Последни новиниСвят

Металика дариха 250 000 евро за детска онкология в Румъния

Момчетата от американската метъл банда Металика дариха 250 000 евро за построяването на първата детска онкологична болница в Румъния, съобщава Ройтерс.

Дарението е направено на основаната през 2012 г. фондация Daruieste Viata (Дайте живот) и е извършено ПРЕДИ концерта в Букурещ, където всички билети бяха разпродадени. Паричния превод идва чрез фондацията на Металика – Всичко в ръцете ми (All Within My Hands)

Припомняме, че строителството на сградата започна в средата на 2018 г Букурещ, а болницата ще е една от малкото такива изградени през последните 30 години отбелязват колегите от Ройтерс. Очаква се проектът да бъде завършен догодина и всичко това благодарение на дарения от над 260,000 души и около 2000 организации и компании.

„Румъния има една от най-слабите инфраструктури заради си публична администрация, корупция и бюрокрация, въпреки години на силен икономически растеж и милиарди евро дошли от фондовете на Европейския съюз. Настоящото правителство неколкократно отлагаше плановете да построи три нови регионални болници, за които ЕС е отпуснал средства“ – отбелязват от Ройтерс.

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button