Последни новиниСвят

Microsoft призна: Skype разговорите не са конфиденциални

Поредицата признания на ИТ гигантите продължава. След Google и Facebook, сега и Microsoft обяви, че трети лица може да слушат записи от разговорите на потребителите в Skype, съобщава CNET. Същото важи и за гласовия асистент Cortana на компанията.

„Осъзнахме, че можем да свършим по-добра работа в известяването, че понякога хора може да преслушват записи. Обновили сме информацията, за да дадем по-голяма яснота и ще продължим да разглеждаме и други възможности за подобрение“, заяви говорител на Microsoft.

Компанията посочва, че информацията се използва за обучение и подобрение на изкуствения интелект. Този процес включва както автоматизирани методи, така и ръчни т.е. чрез преслушване на записи от разговори.

Microsoft отбелязва, че се използват само кратки откъси, които са обработени предварително, за да не може да се идентифицира потребител.

При този процес се спазват всички заложени стандарти и изсквания на европейските закони, посочват още от компанията. За сега от Microsoft не дават индикация, че ще спрат тази практика. Другите ИТ гиганти обявиха, че са спрели ръчното преслушване на записи след като Германия издаде такава заповед на Google миналия месец докато тече по-задълбочена проверка.

50 души в чат на ИТ специалисти имали паролите за НАП

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button