БългарияНа ФокусПоследни новини

Милен Иванов: Отговорът за убийството на Алексей Петров се крие в телефона му

Според бившият зам.-ректор на академията на МВР Милен Иванов, убийството на Алексей Петров би могло да бъде разкрито, ако се отвори телефона му. 

Припомняме, че днес стана ясно, че България ще потърси помощ от ФБР за отключването на мобилното устройство.

„Петров се занимаваше с криптографска сигурност и тази на IT мрежи. Това му беше хоби и фокус на бизнеса. Напълно възможно е този телефон да е бил модифициран. Фабрично едва ли е невъзможно да се отвори. Службите поддържат добри комуникации с всички производители на софтуери. Ако е модифициран, ще бъде отворен доста трудно“, поясни Иванов.

Експертът коментира и опита за атентат срещу бившия главен прокурор Иван Гешев. Прокуратурата вече има заключение какъв е бил взривът до колата на бившия главен прокурор Иван Гешев, който избухна на 1 май на пътя от Боровец за София. Експертите твърдят, че е използван нитропент.

„Взривното вещество е половината от цялото устройство. Когато научим и как е конструирано, тогава ще имаме интересни новини. Нитропент е много интересен взрив. През 2001 г. в САЩ задържаха атентатор, който се опитва да скрие в токовете на обувките си такова взривно устройство и да го вкара в самолет. 80 грама са достатъчни да пробият обшивката на всеки един самолет. Може да си представите какво биха направили 2 кг и половина. Ако е работил професионалист и го е направил с насочено действие, е възможно да бъде пробит всеки автомобил“, обясни още Иванов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Терзиев иска да вземе дълг от държавния бюджет за Столична община за проекти в София

Подобни статии

Back to top button