БългарияНа ФокусПоследни новини

Васил Терзиев иска да вземе дълг от държавния бюджет за Столична община за проекти в София

Кметът на София Васил Терзиев внесе доклад в СОС с искане за поемане на дълг от държавния бюджет и за пренасочване на средства от бюджета на Столичната община за успешното завършване на проектите за изграждането на ВиК канализацията и ремонтните в центъра на столицата, които се извършват с европейско финансиране.

Нееднократно кметът Терзиев предупреди, че не са налични необходимите средства за покриване на задълженията по изпълнените дейности, което поставя в риск приключването на проектите и крие опасност от загуба на европейско финансиране.

Според бившият председател на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ, пари в сметката на общината има, но е нужно решение на общинския съвет.

„Който съвет не работи зарад иината на ПП-ДБ-СС, които нямат и не могат да намерят мнозинство“, добавя Георгиев.

Като решение на възникналата ситуация Васил Терзиев предлага с доклад до Столичен общински съвет необходимите средства да бъдат осигурени чрез временен безлихвен заем в размер на 23 000 000 лв. от бюджета на Министерство на финансите, както и да се отпусне временен безлихвен заем от общинския бюджет в размер до 15 000 000 лв., съобщи пресцентърът на общината.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Радев: За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цен

Подобни статии

Back to top button