БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков: За първи път от години българите се чувстват щастливи, благодарение на нашите политики

Според премиерът Николай Денков, за първи път от години българите се чувстват щастливи. Той смята, че това е свързано с бюджетът, политиките, Шенген и промените в конституцията.

„Последните дни промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген, показват, се усилията ни постепенно водят до успех, а хората усещат грижата за тях. Оптимизмът ми за новата година не се основава само на народните поверия, а и на трезвите проучвания на социолозите. Три изследвания на общественото мнения през последната седмица показаха, че българите гледат все по-уверено напред. За пръв път от много години 2/3 от хората се чувстват щастливи, а повечето от половината вярват, че новата година ще е по-добра за тях“, каза той.

Изказването на премиерът бе в началото на правителственото заседание, а той цитира данните от проучване на „Тренд“, което сочи, че 64% от българите са били щастливи през 2023, сравнено с едва 46% през 2020 година. Въпреки това, през 2019 година отново 63% са били щастливи.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Терзиев иска да вземе дълг от държавния бюджет за Столична община за проекти в София

Подобни статии

Back to top button