BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Орбан атакува статуквото в Брюксел – започна медийна кампания да разкрие проблемите в ЕС

Премиерът на Унгария Виктор Орбан е започнал редица медийни инициативи, които целят да разкрият проблемите на ляво-либералното статукво в Европейския съюз. Орбан цели да внесе разнообразие в медийното отразяване в Брюксел, което е еднообразно и прикрива проблемите, според него.

Заедно със съюзниците си, той вече е създал две медийни организации, които да следят институциите – „Европейският консерватор“ и „Брюкселският сигнал“.

Орбан също така произвежда видеота за социалните мрежи, с цел да разкрива някои от скандалите, които се случват по време на заседанията в Брюксел.

Премиерът на Унгария е известен със своите конфликти със статуквото в Европейския съюз и често критикува линията, която изповядват в институциите. От своя страна те му отвръщат с обвинения за фашизъм, цензура на медиите и отнемане на еврофондовете. 

„Важно е да обясним какво правим, защо го правим. Създаваме тези инициативи за да представляваме милионите европейци, които съвсем разумно смятат, че никой не говори за техните проблеми“, казва Балаш Хидвеги, дясната ръка на Орбан в партията му Фидес.

В центъра на инициативата е организацията „Матяш Корвин Колегиум“, която движи медиите и продължава да се разраства. Те планират да разкрият доклад през четвъртък, който е озаглавен „Как ЛГБТ лобито превзе Европейския съюз?“. Публикацията „Европейският консерватор“ се намира в офиса на организацията и според унгарците, тя трябва да стане водещата платформа на десните, консервативни хора в Европа.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Преизбраният Орбан обеща Унгария да промени, а не да напусне ЕС

Подобни статии

Back to top button