БългарияПоследни новини

Още един паркиран джип на плажа – какво следва?

След като преди дни затънал в пясъка автомобил на българското Черноморие предизвика гневни реакции и полемика в медиите и социалните мрежи, втори случай на паркиран джип шокира наблюдатели. 

НОВА въобщава за още един паркиран джип на крайбрежната изивца – този път на плаж „Вромос” край Черноморец.

В сряда откриваме джип, с пловдивска регистрация, паркиран само на около 3 метра от морето. От собственика на машината успяваме  да разберем  желанието му за максимална близост с водата „Защото е по-близо. Ето тук отстрани има път на плажа”, каза шофьорът на автомобила Георги Христов.

Оказа се, че мъжът не е наясно с полемиката и коментарите, породили се след затъването на джип, опитващ се да пусне на вода джет на плаж „Перла”. Водачът на джипа доброволно напусна паркомястото си върху пясъка с машината, като за да излезе от плажа, отново премина през него.

Министърът на туризма обясни, че на водачите, които газят плажовете, на наематели или концесионери глоби може да налага полицията.

За тези, които паркират върху пясъка на неохраняеми плажове, за да са по-близо до морето  глоби няма, но пък други летовници недоволстват от действията им.

Къмпингуващият Димо Вълчев коментира навика на българина да слиза до водата с кола: „Не е от най-хубавите му черти, трябва да се опазва природата, дюните, плажът, морето, а и всичко. Техниката не е за тази цел”.

ЗАКОНЪТ ЗА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

Само ден след като депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, засягащи дивото къмпингуване, граждани продължават да разполагат автомобили, кемпери и каравани по плажната ивица.

Джип и три каравани паркираха по един от най-забележителните плажове по нашето Черноморие и един от най-красивите в Европа – „Болата”.

Само автомобила е на българи, караваните са на чужденци. Пред НОВА българите заявиха, че не знаели, че е забранено.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button