От СДВР обясниха защо не са пуснали буса на „Системата ни убива“ до „Орлов мост“

От СДВР обясниха защо не са пуснали буса на „Системата ни убива“ до „Орлов мост“

От СДВР потвърдиха, че протестното шествие на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ е било заявено в общината и се е провело напълно в съответствие със закона. Коментираха и случилото се на бул. „Васил Левски“, когато бусът на инициативата бе спрян след като преди това му бе дадено разрешение да стигне до „Орлов мост“.

 

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларира, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, заявиха от полицията.

 

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, на лице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти.

 

Една от причините за отказа да пропуснат буса до „Орлов мост“ според полицаите на мястото беше, че спирачките му можели да откажат.

 

„На управляващите буса бе заявено, че той може да поеме в която и да е посока, различна от „Орлов мост“. Никой не го е задържал“, обясниха от СДВР.

 

От столичната полиция заявиха, че считат поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация.

 

Ще бъде извършена проверка за действията на полицаите и техните правомощия през изминалата нощ. Това не е проблем, категоричен е комисар Тони Тодоров.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК