БългарияНа ФокусПоследни новини

Петър Величков: Касабов да изпълни задължението си по закон, следващата стъпка е да сезирам Прокуратурата

Петър Величков, част от екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, заяви, че ако Михаил Касабов не изпълни задължението си по закон да бъде вписан като ръководител на централата, ще го подаде на Прокуратурата.

„Цялата тази паника, която се създава, цели да бъде отклонено вниманието около това какво се случва с вписването на Михаил Касабов като президент на БФС. Покрай Конгреса и поканата това остава на заден план, но върши перфектна работа на това ръководство. Аз цитирах закона с конкретните точки и алинеи защо задължително Касабов трябва да бъде вписан. Те се хващат с безумен аргумент, защото Уставът не го бил изисквал. Кое е по-силно? Уставът или законът? Нещата, които не са намерили място в Устава, трябва да се чете закона“, започна Величков.

„Направих официално допитване до Регистъра по отношение на казуса трябва ли да бъде вписан Касабов и кой трябва да подготви документите и да ги внесе, Регистърът ми отговори и предоставих отговора на БФС с настоятелното искане към Касабов да спази закона. Казах му ето какво съм питал, ето какъв е отговорът, бъде така добър да спазваш закона. Следващата стъпка е да сезирам Прокуратурата“, продължи той.

„Нима и Касабов тръгна да играе по свирката на Михайлов и позволява да бъде употребен? Дотам ли стигна и той? Нямат задни мисли, ще подготвят задни мисли, ще подготвят документите, ще впишат Касабов, ще се впише покана и на 15 март ще има Конгрес. Има достатъчно време. Какво време спестихме? Те вместо на 10 декември да внесат документите, ги внесоха на 5 януари. Да спрат да лъжат. Целта им е да бъде обжалван Конгреса и да остане Михайлов вписан. Апелирам към Михаил Касабов да изпълни задължението си по закон, защото иначе ще има среща отблизо с Прокуратурата.“

„Държавата и Прокуратурата трябва да поемат определена отговорност. Прокуратурата да попита Михаил Касабов защо не спазва закона. След повече от месец не е отишъл да подаде документи за тези решения на футболния съюз“, завърши Петър Величков.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Всички съдии по делото „Дебора“ в Стара Загора си дадоха отвод

Подобни статии

Back to top button