Любопитно

Помните ли Гробаря от WWE? Няма да го познаете днес

Едва ли има дете на 90-те, което да не знае кой е Гробаря, а покрай това и родителите му. Той беше навсякъде! По телевизията, тениски, „миришещи“ листчета и какви ли не други изделия. Истината е, че той е едно от най-великите лица качвали се някога на ринга, а стила му беше уникален и неподрaжaeм.

Напомняме, че кечиста отдаде над 27 години на WWE преди да се откаже през Април 2017г. Няколко месеца по-късно той нямаше нищо общо с човека, който познавахме от ринга…  

Днес Марк Калоуей е един мъж на 52 години, които се наслаждава на личния си живот, а и на любовта на феновете, които го разпознават по улиците и му искат автограф и снимка за спомен.

Той е роден на 24 март 1965 г. в Хюстън, Тексас в семейството на Франк Калауей и Бети Труби. Има четирима по-възрастни братя – Дейвид, Майкъл, Пол и Тимоти. Завършва образованието си в гимназия „Уолтрип“, а след това се занимава с баскетбол. През 1986 г. е изправен пред дилема – дали да продължи с играта с оранжевата топка в Европа или да се захване с професионална борба. Избира второто.

Първите му стъпки са във WCCW (World Class Championship Wrestling), където се състезава под различни псевдоними, а през 1989 започва да се състезава във WCW (основен конкурент на WWF/E тогава) под името „Лошият Марк“ Калоус. В края на 1990-та година преминава във WWF/E и оттогава насам, в продължение на 27 години, е известен като Гробаря, печелейки множество титли и се превръща в един от най-великите кечисти на всички времена. Най-голямото постижение на Гробаря през времето му във WWE е т.нар. The Streak или поредицата му от победи в най-голямото шоу на компанията, Кечмания, провеждащо се веднъж в годината – рекордът му е 23 победи и 2 загуби (от Брок Леснар през 2014-та на Кечмания 30 и Роман Рейнс на Кечмания 33) и е безпрецедентен в историята на спорта.

Именно през на Кечмания 33 през април 2017 година след края на мача с Рейнс, Гробаря се оттегли от любимия си спорт. 54-годишният ветеран направи символично отказване пред 75 000 зрители в Орландо. През цялата среща публиката не спираше да вика за Гробаря, който загуби оспорваната битка.

След нейния край бившият многократен шампион на федерацията символично остави своите прословути ръкавици, шлифер и шапка, след което целуна съпругата си – бившата кечистка Мишел Маккул.

„Гробаря няма да бъде вече в световната федерация. Това беше моето последно пътуване. Нека моето наследство да почива в мир“

– написа тогава в „туитър“ Гробаря часове след своето отказване.

Към ден днешен Гробаря ОТНОВО е на ринга.

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button