Любопитно

Принцесата, заради която повече от 150 мъже са се самоубили (СНИМКИ)

Принцесата, която накара да се самоубият повече от 150 мъже е от древна иранска династия. Каджар  е династия, която управлява Персия (днешен Иран) от 1785 г. до 1925 г. Фамилията поема пълен контрол над Иран през 1794 г., детронирайки Лотф Али Хан, последният от династията Зенд, и възстановявайки иранският суверенитет над големи части от Кавказ.

Четвъртият владетел на Иран – Насер ад-Дин Шах Каджар е управлявал страната от 1848 до 1895 година. Той е управлявал страната 47-години и това му управление  е най-дългото властване на монарх в новата история, а като цяло се подрежда на завидното трето място.. Естествено, като всеки владетел той имал различен вкус за жени, а  харема му наброявал над 100 наложници.

Иранският владетел обожавал и фотографият,а благодарение на него, днес може да видим как всъщност са изглеждали принцесите в харема му. Едно от първите неща, които  Насер ад-Дин Шах Каджар направил след възкачването си на престола е първото фото-студио в двореца. Защо в двореца? – Защото по онова време снимането на жени било забранено, освен от мъжете им разбира се. Ето затова единствено владетелят имал това право.

Предлагаме ви да се насладите на фотографиите лично направени от Насер ад-Дин Шах Каджар:
Любимката му из наложниците била не друга, а принцеса Анис ал Долех.  Има легенда, която разказва че повече от 150 мъже са прекратили животите си , заради нейния отказ. По онова време Анис ал Долех била символ на истинската красота.

В онези години мъжкото око било пленено само от  едри жени, с огромни по днешните стандарти вежди и мустаци.  За да поддъжат този вид дамите били принудени да ядат постоянно и да избягват всякакви движения.
През 1873 г. Насер ал Дин Шах посетил Русия по покана на Александър II , а по време на визитата си в Санкт Петербург иранският владетел станал свидетел на балетно представление и мигновено се влюбил в това сценично изкуство. Резултатът?  Той взел балетни костюми за жените си. 

След края на управлението на династията Каджар Иран и Европа започват да се сближават, а пътуванията между двата континента стават по-чести. Което води и до промяната на стандартите за красота, те все повече започват да приличат на европейските и съответно този тип жени като принцесата, както и хомосексуалните отношения стават старомодни.

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

 

Подобни статии

Back to top button