На ФокусПоследни новиниСвят

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обяви, че е диагностицирана с рак. Тя споделя, че това е било „огромен шок”.

„Моят медицински екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и в момента съм в ранните етапи на това лечение, започнало през февруари“, казва Кейт във видео обръщението си.

„Това, разбира се, беше разтърсващо. И аз, и Уилям правехме всичко по силите си, за да се справим с това в тесен семеен кръг за доброто на нашето семейство. Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлът и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че всичко ще бъде наред. Аз съм добре и ставам все по-силна с всеки изминал ден”, съобщава още тя.

В изявлението на принцесата се обяснява, че когато е претърпяла коремна операция през януари, не се е знаело, че има рак.

„Въпреки това, тестовете след операцията установиха, че ракът е налице”, казва Кейт.

Видео обръщението е само седмици, след като се появиха спекулации, разпространявани в социалните медии, относно нейното местонахождение и здравословно състояние, след като през януари беше хоспитализирана.

Припомняме, че преди няколко месеца, бащата на съпруга на Кейт – принц Уилям – Чарлз III, също беше диагностициран с онкологично заболяване.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Украйна отрече да има нещо общо с терористичната атака в Русия

Подобни статии

Back to top button