БългарияНа ФокусПоследни новини

Радев се срещна с папата, обсъдиха войната в Украйна

С папа Франциск обсъдихме, че най-голямото предизвикателство пред човечеството, е да се спрат кръвопроливните войни в Украйна и ивицата Газа, както и избиването на хиляди невинни хора. Това изисква много разум и усилията на цялата международна общност, за да се търсят пътища за мир. Това каза пред журналисти в Рим президентът Румен Радев.

„Време е за разум, време е да заложим на дипломацията, защото видяхме, че само с икономически и военни средства не може да бъде постигнат мир“, добави той.

„Папа Франциск винаги се отнася с най-топли чувства към България и към нашия народ. Днес той ни пожела много здраве, мир и благоденствие. Той наистина е запознат с нашите проблеми и ни пожела повече деца – на фона на всеобщото застаряване в Европа. Пожела да се грижим повече и за възрастните хора“, каза още президентът.

Президентът и българската делегация са приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Държавният глава е на двудневно посещение във Ватикана и Италия, което започна вчера. Президентът ръководи българската делегация, която по традиция е приемана на аудиенция от главата на Римокатолическата църква по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Радев: Северна Македония трябва да спре езика на омразата и да изпълни всички изисквания за членство в ЕС

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button