BulletinЛюбопитноНа ФокусПоследни новинихороскоп

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Предизвикателства ще променят фокуса на една зодия, на издевателства ще стане жертва друга

Седмичен хороскоп за 13-19 май 2024 г. 

 

Овен
Очаква ви една динамична, но и изпълнена с предизвикателства седмица. Преживяванията ви ще зависят най-вече от това доколко сте се научили да поставяте граници в отношенията и дали сте достатъчно искрени – и със себе си, и с околните. Тези уроци стояха на дневен ред през февруари и март, а сега събитията отново ще ви върнат към тях. Ако проявявате склонност да правите много жертви, нагърбвате се с чужди отговорности или се опитвате да решите проблемите на близки и познати, не е изключено през тази седмица да се чувствате напрегнати, гневни или изтощени.

 

Да се грижите за другите е чудесно, но не бива да забравяте за себе си. Така че през следващите дни се осмелете да кажете „не“, в случай че не искате да направите нещо или прецените, че някой е прекрачил границата. Ако интуицията ви подсказва, че заслужавате нещо повече или че не сте на правилния за вас път, не я пренебрегвайте. Ако през тази седмица обърнете внимание на знаците, те ще ви покажат по недвусмислен начин истината за пътя, по който сте поели – дали е правилният, дали сте с точните хора и съответно какви промени би било добре да направите.

 

Не е изключено у някои от вас да назрява важно решение, което да се окаже решаващо за развитието ви през следващите месеци – например да напуснете работа, да смените местожителството си или да възприемете нов подход в отношенията с определен човек.

Това са най-злобните зодии

Телец
Тази седмица ще е напрегната за вас, особено ако в близкото ви обкръжение има човек, с когото сте в конфликт, или някой, който, според вашето виждане, не си разбира от работата. Колкото и да искате да стане на вашето, вероятно ще срещнете съпротива и ще се изнервите. Разбираемо е да се дразните, но все пак не бъдете крайни – проблемът ще се разреши само чрез диалог, но може изобщо да не стигнете дотам заради вашето нежелание да се вслушвате в чуждо мнение.

 

Овладявайте гнева си и не тръгвайте с лошо, защото точно сега няма да стигнете далеч и може да вкарате и себе си, и близките си в затруднено положение. Що се отнася до по-практичните въпроси – свързани с рутинната работа и финансите, седмицата ще бъде благоприятна: колкото по-спокойно и старателно си изпълнявате задълженията, толкова по-добре ще се справяте. През следващите дни ще се създаде възможност вкъщи и на работа да се заемете с някои недовършени дела; или да се явите на изпит, който сте отлагали.

 

Ако се концентрирате върху важните неща и не си губите времето в битки за това кой е прав и кой е крив, голям ще е шансът да останете доволни от резултатите. Към края на седмицата ще бъдете изправени пред дилемата дали да кажете това, което мислите, или да си замълчите.

 

Всъщност, някои от вас дори няма да имате време да обмислите това и думите сами ще излизат от устата ви. Така обаче ще се създаде възможност да нараните човек, на когото държите, или да настроите някого срещу себе си – така че направете опит да бъдете по-дипломатични.

 

Близнаци
През тази седмица предизвикателството пред вас ще бъде да прецените къде да проявявате по-голяма упоритост и в коя ситуация ще е във ваша полза да отстъпите. Ако делата ви в някаква област се развиват добре и усилията ви дават резултати, значи вероятно сте на прав път и може да продължите в същия дух.

 

Ако обаче за кой ли път удряте на камък, може би е време да помислите дали стратегията ви е правилна и да я промените по някакъв начин. Хубаво е да си изградите твърди убеждения и да ги следвате, но точно сега за вас ще е добре да се вгледате в ситуацията и да сте по-гъвкави и адаптивни, а не да тъпчете на едно място.

 

Тези от вас, които сте били прекалено търпеливи, може да спечелите, ако този път гласът ви се чуе. Ако пък обикновено става на вашето, сега е добре да разберете какво мисли човекът до вас, защото иначе отношенията ви може да пострадат. От средата на седмицата нататък има вероятност да се държите властно или пък самите вие да пострадате от подобно поведение.

 

Ще трябва да проведете труден разговор, ако искате да промените ситуацията. През тази седмица темата за финансите ще ви занимава доста активно – може би ще трябва да похарчите пари за нещо, което е важно за вас, да вложите средства в усъвършенстването си или да стигнете с партньора/партньорката си до разбирателство по паричен въпрос. Все пак не предприемайте свързани с финанси рисковани действия.

 

Рак
През тази седмица предизвикателството пред вас ще бъде да останете верни на себе си и да сте искрени с околните. На пръв поглед не изглежда кой знае какво, но всъщност е по-лесно да се каже, отколкото да се направи – много от вас ще се страхувате, че ще се покажете в лоша светлина, други ще се притеснявате дали няма да засегнете близък човек, а за трети искреността може да предизвика спор с шефа или с колегите. От една страна, ще трябва да проявите търпение, от друга – ще бъдете войнствено настроени.

 

Не е много сигурно кое ще вземе превес и накъде ще се наклонят везните. Да сте честни с човека до себе си и в същото време да не го/я нападате с думи ще бъде цяло изкуство, но тези от вас, които успеете да го постигнете, може да се поздравите – вие сте майстори в общуването. Любовните въпроси и важните взаимоотношения ще излязат на преден план през тази седмица – може да направите някакви разкрития за връзката си или за човека до вас или да вземете важно решение, свързано с бизнеспартньорство.

 

Възможно е поведението на даден човек да ви обърква и да имате чувството, че, каквото и да правите, не зависи от вас как ще се развие ситуацията. Ако не сте сигурни как да постъпите, по-добре изчакайте малко – макар да ви се струва, че проблемът е в другия, има вероятност да не виждате някои подробности или да реагирате твърде емоционално. Не оставяйте за по-нататък задачи, които може да приключите сега – тогава ще ви вълнуват други неща и ще ви дойде нанагорно.

 

Лъв
През тази седмица няма да сбъркате, ако вместо да изпадате в драми и да позволите на безпокойството да ви завладее, пестите силите си за важните неща, които са в мислите ви. Колкото и да не ви се иска, ще имате притеснения, но, ако намерите начин да не им обръщате прекалено голямо внимание и се концентрирате върху настоящето, има шанс да преминете по-леко през периода. Ще постъпите добре, ако се грижите малко повече за здравето си, тъй като съществува риск силните емоционални преживявания или натоварването в работата да ви се отразят негативно.

 

В края на седмицата си дайте повече време за почивка и потърсете компанията на позитивно настроени хора, в чието присъствие се чувствате добре. Възможно е през тази седмица на работното си място да се окажете въвлечени в задкулисни игри. За предпочитане е да стоите далеч от подмолни действия, а още по-малко да подклаждате интриги или да злословите срещу някого. Дори да получите временно удовлетворение, в дългосрочен план ще загубите много – например ще си развалите отношенията с хора, които в бъдеще има вероятност да ви подадат ръка.

 

Ако не сте доволни от заплащането си или от начина, по който се отнасят с вас в службата, сега е моментът да помислите за някакво обучение, допълнителна квалификация или как да развиете уменията си, а не да си губите времето в излишни конфликти и да влизате в борби за надмощие.

 

Към края на седмицата бъдете по-внимателни, тъй като има вероятност да действате, водени от страх, завист или ревност, вместо да прецените правилно реалната ситуация и да реагирате адекватно. Мотивирайте добре действията си и не причинявайте вреди на околните, само за да стане на вашето (дори да си мислите, че е нещо „невинно“, като не им говорите).

Тайните за красота на турските актриси

Дева
Основната препоръка към вас за тази седмица е да се опитате да намерите общ език с хората около себе си. Дори да не разбирате защо някой постъпва по определен начин, приемете, че той просто е различен и не го съдете твърде строго. Стремете се към разбирателство, тъй като успехите ви ще дойдат от екипна работа, а не като действате сами.

 

През тази седмица може да очаквате развитие по служебни и финансови въпроси. Даже проблемите да не бъдат разрешени окончателно, раздвижването ще ви даде усещане, че сте на прав път. Не е нужно да се напрягате прекомерно или да влагате кой знае какви усилия – щом сте си свършили работата и сте заслужили нещо, ще получите желаното, макар и с известно забавяне. Освен че ще печелите пари, и ще ги харчите. Ще го правите с удоволствие – за да зарадвате близки хора или за да си направите някакъв подарък.

 

След средата на седмицата го давайте по-лежерно и оставете нещата да се случват от само себе си – опитите да контролирате събитията и хората около вас ще ударят на камък, а може да си докарате и допълнителни проблеми. Съсредоточете се върху себе си, владейте собствените си желания и страсти и не се надявайте да бъдат удовлетворени от околните или от някой определен човек.

 

Моментът е много подходящ да си дадете почивка – да помързелувате у дома, да се видите с хора, за които не ви остава време, или да се отдадете на някакво хоби. Ако имате деца, през тази седмица вниманието ви ще бъде заето със свързани с тях въпроси.

 

Везни
През тази седмица ще има както моменти, в които ще успеете да си отдъхнете и да се насладите на спокойствието, така и по-напрегнати дни, в които търпението ви ще бъде подложено на изпитание. Работата ще ви спори, ще довършвате започнатото и ще изпипвате всичко до най-дребния детайл. В дните докъм средата на седмицата може успешно да разрешите някои стари проблеми, които стоят на дневен ред, а при на някои от вас ще се отвори и нова възможност – за развитие или за допълнителни доходи.

 

Що се отнася взаимоотношенията с околните – и личните, и служебните, там положението ще бъде по-напечено, и то най-вече във втората половина на седмицата. Причините може да са различни – партньорът ви да бъде по-изнервен и това да повлияе и на вас, в работата някой колега да се опитва да се скатава за ваша сметка или вие самите да сте по-раздразнителни.

 

Какъвто и да е отключващият фактор, при всички случаи трудно ще си държите езика зад зъбите, особено ако имате навика да загърбвате собствените си потребности в името на другите – ако е така, съществува голяма вероятност през следващите дни да ви залее вълна от недоволство.

 

Най-добрият подход е първо да се успокоите, да откриете защо сте ядосани и да го обясните на хората, замесени в ситуацията, но нищо чудно да избухнете и да си кажете всичко – просто за да ви олекне. Макар ситуацията да е неприятна, тя ще ви принуди да очертаете някои граници, които досега не сте успявали да поставите.

 

Скорпион
През тази седмица ще трябва да усъвършенствате способността си да водите преговори и да търсите решения, основаващи се на взаимен компромис. Може да се наложи да използвате това свое умение както в личния си живот, така и на работното си място. Не се заблуждавайте, че ще е лесно обаче – всеки ще си мисли, че е прав и няма да иска да се постави на мястото на другия, което доста ще усложни изпълнението на мисията ви на балансьор.

 

Ако въпросът ви касае лично обаче, ще имате възможност да споделите какво мислите и да отстоявате позицията си. Това може да ви причини известни неудобства, но пък да търпите до безкрай и да оставяте някой друг да се разпорежда със съдбата ви, също не е удачен вариант. Чувството ви за справедливост ще е особено изострено през тази седмица и ще реагирате ожесточено на всяка злоупотреба или на некоректно отношение – към вас или към друг човек.

 

В началото на седмица се заемете с някои практични и неотложни задачи – свързани с дома, финансите или служебните ви задължения. Не започвайте нещо ново и не оставяйте днешната работа за утре. Ако очаквате да получите пари, има голям шанс ситуацията да се развие благоприятно за вас. Периодът е подходящ за уреждане на стари сметки и на финансови взаимоотношения. Имайте предвид обаче, че силният натиск може да не доведе до желания резултат.

 

Истината е в баланса – бъдете твърди, но търпеливи. Към края на седмицата бъдете по-внимателни при пътувания – рискът от инциденти и агресия на пътя е повишен. Стойте далеч от агресивни хора и не спорете заради самия спор. Тези от вас, които вземете решение да използвате енергията си за учене и развиване на потенциала си, трябва да знаете, че сте на прав път.

 

Стрелец
През тази седмица темата за парите и за материалните взаимоотношения ще бъде във фокуса на вниманието ви. Ако ви тормозят финансови проблеми, имайте предвид, че те са вкоренени доста надълбоко и вероятно не става дума само за пари. Във ваша полза ще е да анализирате задълбочено тези проблеми и да потърсите причините за тях.

 

Вместо да вярвате в собствените си способности и да се потрудите здраво, възможно и да се окаже, че разчитате прекалено много на чужда помощ (например на партньора/партньорката си, на родители или на банкови заеми). Може също да установите, че харчите пари за неща, които не са ви необходими, злоупотребявате със средствата си или не ги разпределяте както трябва. Изобщо, финансовите проблеми са знак, че се отнасяте неправилно към парите и че трябва да промените подхода. Бъдете особено внимателни при комуникацията с околните – има риск да проявите агресивност (най-вече словесна, но и не само).

 

Дълго потискани чувства и истини ще излязат наяве и е трудно да се предскаже как ще реагирате – може да е крайно. Ако сте склонни да проявявате жестокост към себе си и да се самообвинявате, опитвайте се, колкото и да ви е трудно, да овладявате тези пориви – препоръчително е да сте по-мили важи не само към околните, но и към себе си. Представителите на знака, които имате собствен бизнес, бъдете по-предпазливи и не поемайте никакви рискове – сега не е моментът да сключвате важни сделки, да теглите заем или да установявате нови делови взаимоотношения.

 

Залагайте на сигурното, а ако трябва да взимате важни решения, изчакайте поне до следващата седмица. Вслушвайте се повече в приятелите си и в хората около вас – през тази седмица те може да ви кажат нещо важно или да ви накарат да погледнете на някаква ситуация от друг ъгъл.

 

Козирог
През тази седмица не товарете нито себе си, нито хората около себе си с прекалено големи изисквания и очаквания. Хубаво е да имате амбиции и да се стремите да постигнете нещо по-добро, но, ако прекалите и надцените възможностите си, има вероятност да се окаже, че не сте обмислили плановете си както трябва и не сте забелязали някои важни подробности.

 

Ще постигнете трайни резултати, ако действате съобразно с обстоятелствата – щом нещо се получава, значи сте на прав път и може да работите по него; ако обаче се изправяте пред проблеми и препятствия, забавете темпото и бъдете малко по-търпеливи. Не винаги пречките и съпротивата от страна на външния свят са знак, че не сте на прав път – те може да означават, че са нужни повече време и усилия; че трябва да обмислите по-добре стратегията или целите си. Ако трябва да свършите едно нещо качествено, а да изпълните няколко задачи отгоре-отгоре, изберете първото – бързата работа не е за предпочитане, разпиляването по много посоки – също.

 

Що се отнася до любовния ви живот и до взаимоотношенията, през следващите дни ще трябва да проявявате голямо разбиране и толерантност. Дори да ви е трудно да се поставите на мястото на другия човек, опитайте да го направите – да намерите общ език и да запазите хармонията в отношенията може да се окаже по-ценно от това да размахате сабята, за да докажете, че единствено вие сте прави.

 

Ако нещо може да стане с добро, не тръгвайте с лошо. Не забравяйте да се грижите за здравето си и да си давате почивка, дори това да означава да се откажете да изпълните някои ангажименти, дори – и от някои удоволствия. Не го ли направите, тялото ви може да ви принуди.

Ето каква е КАРМИЧНАТА ТАЙНА на всяка зодията

Водолей
През тази седмица ще си живеете по-леко и по-спокойно, ако забравите за стриктните правила и за думичката „трябва“. За вас ще бъде много трудно да го направите – все едно да се обърнете на сто и осемдесет градуса, но не е зле да опитате – и малките постижения са успех. Причината да пробвате е – ако си правите по-стриктни планове, твърде вероятно е те да не се осъществят, а колкото повече правила налагате на околните, толкова по-вероятно е предписанията ви да не се спазват.

 

Това, че вие си имате своя логика, съвсем не означава, че тя е правилна, а, дори да е вярна за вас, не значи, че другите са длъжни да я споделят. Да не говорим, че съдбата си има своя собствена логика, според която се случват събитията – срещу нея пък изобщо не може да вървите. Ето защо е по-разумно да се отпуснете, да гледате собствената си работа и да избягвате да съдите околните.

 

Ако нещо не става както очаквате, имайте търпение – ако сте на прав път, ще му дойде времето. Тези от вас, които сте подложени на голямо напрежение и искате да проведете важен разговор, ще трябва внимателно да подбирате думите си. Така както вие ще бъдете по-чувствителни и ще реагирате остро на заповеди и нареждания, така и на хората около вас няма да им понася подобен начин на общуване.

 

Ако искате да получите или да обясните нещо, бъдете максимално дипломатични – вместо „трябва“ използвайте изрази като „може ли“, „бих искал/а“, „според мен“, „чувствам, че“.

 

Риби
През тази седмица ще трябва да се оправите в някаква ситуация, в която се е зародила конфронтация. Не е задължително вие самите да сте замесени – може някои от колегите ви да са в конфликт и по тази причина обстановката на работното ви място да бъде напрегната. Вашата способност да оставате хладнокръвни ще бъде особено ценна, защото ще ви позволи да мислите практично и да слушате здравия си разум, а не да се влияете от емоциите.

 

Ако хората в екипа ви не се разбират или приятелите ви са се скарали, ще трябва да се запознаете с фактите. Не си правете изводи, преди да сте изслушали и двете страни, приложете солидна доза дипломатичност. През следващите дни може да очаквате развитие по финансови и бизнесвъпроси, включително да ви одобрят за финансиране или да получите парична помощ, за да осъществите нещо, което сте замислили.

 

Възможно е също да дадете средства за благотворителност или за някаква кауза. Ако умът ви е зает с някаква бъдеща инициатива, която изисква инвестиция или допълнително финансиране, сега е моментът да помислите как да я организирате и как да разпределите правилно средствата. Има вероятност събитията да се развият във ваша полза, и дори да получите помощ от някакъв външен източник, но все пак е добре да свършите собствената си работа и да прецените какъв бюджет ще ви е необходим.

 

Не изпадайте в излишни притеснения обаче – точно сега късметът ще е на ваша страна, що се отнася до парите и бизнеса. Тези от вас, които се занимавате с творческа работа, може успешно да завършите проект или да имате сценична изява.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Перфектната порода куче за всяка една зодия

Подобни статии

Back to top button