БългарияНа ФокусПоследни новини

Семерджиев и полицаят пристигнал пръв на катастрофата на Черни връх се познавали лично, пишели си по вайбър

Мирослав Якимов, полицаят, който пристига пръв на зверската катастрофа на бул. „Черни връх“ се е познавал с Георги Семерджиев. Двамата са си писали по вайбър, а Якимов е мил колата си на автомивката на Семерджиев и не е плащал. Това стана ясно от изслушването на полицая като свидетел по делото срещу пияния и дрогиран шофьор, предаде репортер на БГНЕС.

Георги Семерджиев е в съда за да отговаря за общо 5 престъпления извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г. На 5 юли Семерджиев предизвика смъртта на две млади жени – на 22 и 26 години, в центъра на София. Инцидентът стана късно вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието извършителят и неговата спътничка избягали от мястото. При удара колата му се разцепва на две и помита жените, които се движели по тротоара. Джипът на Семерджиев е бил с фалшиви номера, с незаконно ползвани синя лампа и стоп-палка. В обвинителния акт на прокуратурата пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

Якимов по-късно бива отстранен от работа заради познанството си със Семерджиев.

„По физиономия познавах подсъдимия, знаех че се казва Семерджиев, имали сме случайни срещи в района, в който работих. Имаше случай, в който го бях спирал пеша. Той има специфичен външен вид и може би съм го запомнил. По вайбър съм комуникирал със Семерджиев“, разкри той“, каза Якимов пред съда

Свидетелят все пак отрече да е бил в близки отношения с обвиняемия Семерджиев.

„Отношенията ни със Семерджиев не са близки по никакъв начин. Ние никъде не сме били никъде заедно“, категоричен е той.

Той призна, че е ходил да мие колата си на автомивката на Семерджиев и добави, че Симона Радева също го е правила.

„Мил съм си личния си автомобил на автомивката му. Не ми е взимал пари. Мил съм я сам с лична козметика, за да не злоупотребявам. Симона Радева също е ходила. Първият път, като отидохме на автомивката, бяхме заедно. Тя преди е спирала Семерджиев в изпълнение на служебните си задължения. Знам, че той я разпозна, когато ходихме на автомивката“, уточни Якимов.

Якимов отбеляза, че в нощта, в която се е случила катастрофата, предизвикана от Семерджиев, той е бил на работа (от 19:00 часа до 7:00 часа) и в полицията са получили сигнал около 23:00 часа.

„Пристигнахме на местопрестъплението бързо – за 3-4 минути. Първо забелязах такси като участник в ПТП. Видях, че има част от друг автомобил на бул. „Черни връх“. Имаше много хора, които викаха“, разказа той. 

Докато са проверявали хората се е появил друг човек, който е видял някой да бяга от катастрофата. Якимов категорично заяви, че не е знаел, че Семерджиев е бил замесен в катастрофата: „В края на смяната си чух името на Семерджиев от колеги, знаех че го търсят, но не разбрах в каква връзка“, каза още той.

Подобни статии

Back to top button