На ФокусПоследни новиниСвят

Шестима загинали при израелско нападение в Западния бряг

Шестима души са били убити рано по време на израелско нападение в Дженин, окупирания Западен бряг, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, предаде АФП.

„При бомбардировка на израелската окупация срещу група граждани са убити шестима души в Дженин“, заяви управляваното от Палестинската автономия Министерство на здравеопазването, което е базирано на Западния бряг.

Официалната палестинска информационна агенция „Уафа“ съобщи, че в Дженин се извършва голямо разполагане на израелски сили.

Насилието на Западния бряг се засили след безпрецедентното нападение срещу Израел, предприето от Ивицата Газа от Хамас на 7 октомври, в резултат на което загинаха около 1140 души, повечето от които цивилни.

В отговор на това Израел провежда безмилостни бомбардировки и сухопътна инвазия, при които са загинали най-малко 22 722 души, повечето от които жени и деца, по данни на управляваното от Хамас министерство на здравеопазването на Ивицата Газа.

Според преброяването на Министерството на здравеопазването на Палестинската автономия най-малко 327 палестинци са били убити на Западния бряг от началото на конфликта.

Град Дженин и неговият бежански лагер са били обект на многократни израелски атаки.

Израел е окупирал Западния бряг от Шестдневната война през 1967 г.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Хизбула удари израелска военна база с 62 ракети

Подобни статии

Back to top button