БългарияНа ФокусПоследни новини

Славов: Другата седмица приемаме промените в Конституцията

„Следващата седмица ще има второ и трето гласуване да приемем промените в Конституцията“, това заяви правосъдният министър Атанас Славов пред БНТ.

„Следващите няколко месеца ще бъдат посветени на всички останали промени – изграждането на новата антикорупционна комисия, която ще има разследващи функции, така че корумпираните хора да не са по министерствата, а където им е мястото“. 

Днес членовете на Комисията по конституционни въпроси се събират на извънредно заседание в парламента, за да приемат на второ четене промените в основния закон. Ако депутатите не успеят да приключат с текстовете, ще заседават и в неделя. 

Срокът за предложения за промени в Конституцията между първо и второ четене изтече в петък в 18.00 часа. Заради заявката измененията да бъдат гласувани преди коледната ваканция на депутатите, а предстои и да се гласува окончателно и Държавният бюджет, председателят на Конституционната комисия Радомир Чолаков свика заседанието в събота, а ако се наложи – и в неделя, за да бъдат приети поправките.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Мария Габриел: НС да отмени таксата за пренос на руски газ

Подобни статии

Back to top button