Любопитно

След развода: Дете похарчи всичките си джобни, за да купи цветя на мама

Малко момче похарчи трудно спечелените си джобни пари, за да купи любимите цветя на майка си след развода й с баща му. На следващия ден намира пари с трогателна бележка в пощенската си кутия.

Хари беше 8-годишно момче, което живееше щастливо с родителите си Джон и Ерика. Те нямаха голяма къща, но всяко кътче в малкия им дом беше изпълнено с любов и топлина. Това беше нещото, от което малкият Хари се нуждаеше, за да израсне като отговорен млад мъж.

Но съдбата решава, че в техния рай ще долетят неприятности, когато един ден Хари чува как баща му крещи на майка му зад затворените врати. Малко по-късно Ерика се разплака и се строполи на дивана, докато Хари гледаше как баща му си отива с куфара.

„Очаквай в най-скоро време документите за развод. Приключих с теб“, бяха последните думи, които малкото момче чу баща си да извиква, затръшквайки входната врата, затваряйки всички надежди и щастие…

Само за илюстрация | Източник: Pixabay

Родителите на Хари се влюбиха в колежа и се ожениха малко след дипломирането. Докато бракът им беше в своето блаженство, проблемите се появили, когато Ерика хвана Джон да й изневерява с негова колежка.

“МАМО?! Виж какво намерих в нашата пощенска кутия… Мамо! Ела бързо”, извика момчето.

През последните шест месеца Хари стана свидетел на шумни кавги на родителите си в съседната стая. Докато той предполагаше, че те просто се карат, както всички възрастни, съобщението им за развод го съкруши из основи.

Освен всичко друго малкият Хари се натъжи, като видя касичката си.

„Как ще спестя пари, за да взема телефон?“ отчая се той…

Само за илюстрация | Източник: Pixabay

Хари отдавна искаше да си купи нов телефон. Родителите му бяха казали, че е твърде малък, за да има такъв, но той беше упорит и ги убеди, че всичките му приятели в училище имат телефони.

След дълъг размисъл баща му се съгласи, но при условие, че работи упорито за това. Така че всеки път, когато Хари носеше пощата на баща си и изхвърляше боклука навън, той получаваше 1 долар в замяна. За съжаление детето вече нямаше тази привилегия след развода на родителите си.

Хари беше тъжен, но телефонът не беше най-важното, момчето се тревожеше повече за майка си. Не можеше да понесе да я гледа съсипана и тъжна през цялото време.

И така, един ден той реши да я изненада. Момчето знаеше, че ще трябва да плати солидна цена, за да накара майка си да се усмихне, затова отиде до порцелановата си касичка и я счупи.

Хари се увери, че майка му не е наоколо, защото не искаше тя да знае за това. Той разби касичката и събра спестяванията си, като изхвърли счупените парчета.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

— Къде отиваш, скъпи? – чу майка си да вика отзад. Хари бързо прибра парите в джоба си и я излъга. „Никъде, мамо… просто излизам навън да играя с приятелите си.“

Ерика му повярва и го изпрати. Но тя не знаеше накъде се е насочил Хари с всички тези пари в джоба си.

Момчето изтича задъхано до цветарския магазин наблизо. Възхити се на всички цветя там и остана очарован от прекрасен букет рози.

— Хей, малкия, искаш ли ги? — попита мис Дейзи.

„Да, мама обича рози…Те биха я накарали да се усмихне…след всичко, което преживя.“

68-годишната цветарка била заинтригувана от любовта на момчето към майка му.

“О, скъпи! Но защо казваш, че тези цветя биха накарали майка ти да се усмихне?” – попита любопитно тя и се разчувства, след като чу наивния отговор на малкия Хари.

Само за илюстрация | Източник: Unsplash

„Баща ми и майка ми се разведоха. Тя се тревожи и плаче по цял ден“, каза момчето. „Тя обича рози и искам да е щастлива… а не тъжна през цялото това време.“

Думите на Хари трогнаха госпожица Дейзи, докато той събираше монетите и една смачкана банкнота на плота.

“Имам само 30 долара, но пише 70… госпожице Дейзи, нямам толкова пари. Бях спестил само толкова, за да си купя нов телефон. Искам тези цветя”, каза той разочарован.

Мис Дейзи знаеше как подаряването на букет на по-ниска цена ще се отрази на ежедневния й оборот. Но нямаше сърце да изпрати малкия с празни ръце.

„Добре! Ще взема твоите 30 долара“, каза тя, подавайки букета на Хари. „Моля, посетете ме отново и ми кажете как се е почувствала майка ви, след като получи тези цветя!“

“Задължително!” извика Хари от радост и изтича вкъщи с букета.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

Момчето се върна вкъщи и видя своята майка заспала на дивана. Знаеше, че е подходящият момент да разкрие изненадата. Той чакаше в ъгъла, за да види реакцията на майка си, когато се събуди от сладкия аромат на рози близо до нея.

“О, Боже! Откъде са дошли тези рози?” – възкликна учудено Ерика, след като видя букета с картичка от Хари. Тя го вдигна и избухна в сълзи, след като прочете стоплящото сърцето й послание.

“Мамо, моля те, не плачи. Искам да си щастлива. И какво, ако татко не е с нас? Аз ще се грижа за теб. Обичам те, и винаги ще те обичам, мамо.”

Ерика изтича до сина си и го прегърна. Тя проля сълзи от радост и обеща, че ще бъде щастлива и повече няма да плаче, а Хари беше щастлив да види майка си отново щастлива.

На следващия ден момчето се запъти да види мис Дейзи и да сподели добрата новина, когато един плик в пощенската кутия пред вкъщи привлече вниманието му.

Любопитен, той отиде до пощенската кутия и взе плика, само за да ахне от шок, след като извади съдържанието му.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

“МАМО?! Виж какво намерих в нашата пощенска кутия… Мамо! Ела бързо”, извика той.

Ерика не можа да повярва на очите си. В плика имаше смачкана банкнота от 20 долара, няколко монети и 1000 долара в брой с бележка:

„Искам Вие и майка Ви да се усмихвате и винаги да сте щастливи. Това е моят малък подарък, защото ми се иска да имам любящ внук като Вас. С любов, цветарката от квартала, Дейзи.“

Ерика и Хари бяха трогнати до сълзи. Те се запознаха с любезната цветарка и й благодариха лично за щедрия й жест.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

„Моля, не ми благодарете. Това, което направих за вас е нищо, в сравнение с топлото сърце на това малко момче. Трябва да се гордеете, че сте негова майка!“ каза мис Дейзи. — Трябва да си щастлива заради сина си и да преодолееш миналото си, скъпа моя.

„Да, права сте, госпожице Дейзи. Обещавам да бъда щастлива, защото съм длъжна да го направя за него“, каза Ерика, бършейки сълзите си от радост.

Ерика купи нов телефон и касичка за сина си. Тя реши да се върне на работа и да продължи живота си, вместо да се самосъжалява за развода си.

Само за илюстрация |  Източник: Pexels

От този ден нататък Хари никога не видя майка си тъжна. Нещо повече, те станаха добри приятели с мис Дейзи и често я канеха на чай и прекарваха време заедно!

Когато имате възможност, покажете на майка си колко много я обичате и уважавате. Понякога и най-малкия жест от ваша страна, за нея може да значи всичко.

Източник: mozache

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Тези 3 зодии са с най-голям късмет през октомври

Подобни статии

Back to top button