ЛюбопитноПоследни новини

Смъртта на Даяна – между конспирация и истина

Датата 31 август 1997 г. И до днес предизвиква скръб в сърцата на мнозина. Това е денят, в който загива трагично обичаната принцеса Даяна – пример за подражание за много жени и скъпа за много мъже жена.

Даяна

Конспиративни теории за смъртта на Даяна се разпространяват и днес, години след смъртта й. Ето някои от най-често срещаните.

Смъртта й е поръчана от семейството й

Даяна

Според една от теориите Даяна е била бременна от тогавашния си приятел Доди Файед и двамата са възнамерявали да се сгодят. Според тази версия кралското семейство не е могло да се примири с този огромен скандал, да не говорим за възможността Даяна да се омъжи за мъж, който не е християнин. Затова някои смятат, че смъртта й е поръчана от собственото й семейство.

МИ6 е замесено в инцидента

Ричард Томилсън е бивш агент на МИ6, който е уволнен от разузнавателните служби, а по-късно влиза в затвора заради нарушаването на Закона за секретността на Великобритания от 1989 г.

Даяна

Според него тайни агенти са наблюдавали Даяна и смъртта й отговаря на секретни планове, който той видял през 1992 г. за убийството на президента на Сърбия. Заради изказванията му започва разследване, което заключава, че твърденията му са разкрасени.

Мистериозен бял Фиат Уно

Анализите на сблъсъка на Мерцедеса S-280, в който загива Даяна и Доди Файед показват, че той е имал контакт с друг автомобил – бял Фиат Уно, което оставило по автомобила на Даяна следи от бяла боя.

Даяна

Според г-н Файед – бащата на Доди, колата е използвана от „службите за сигурност“, за да блокира пътя на Мерцедеса, което предизвикало сблъсъка в стълб на тунела под моста Алма. Въпросният Фиат никога не е открит.

Липса на записи от охранителни камери

През 2003 г. г-н Файед заявява, че по маршрута на Мерцедеса имало около 10 камери за видеонаблюдение, включително една на входа му. От тях обаче няма видеозаписи в нощта на катастрофата.

Даяна

През 2006-а пък в. „Индипендънт“ също пише, че по пътя на злополучния автомобил има поне 14 камери, но нито една от тях не е записала фаталната катастрофа.

Коланите са повредени умишлено

И Даяна, и Доди не са предпазени от коланите в автомобила по време на катастрофата, затова се шири предположението, че те са умишлено повредени. Според френски разследващи всички колани в автомобила са работили правилно през 1998 г.

Даяна

Според някои разследвания ако Даяна и Файед са били с предпазни колани, това е щяло да ги спаси от смъртта.

Действията на Хенри Пол

Фактът, че шофьорът на автомобила Хенри Пол загива в катастрофата, би могъл да послужи като доказателство, че той не е замесен в нейно евентуално умишлено предизвикване.

Но според някои конспиратори Пол е бил на заплата в тайните служби. Основното доказателство за това според тях е, че у себе си той имал голямо количество пари в нощта на катастрофата.

Даяна

За съжаление никога няма да разберем цялата истина около смъртта на принцеса Даяна. Остава само да гадаем дали тя действително е трагичен нещастен случай, или се случва преднамерено точно година и три дни след развода й с британския принц Чарлз.

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

ПРИКАЗКА С ТЪЖЕН КРАЙ: Животът на принцеса Даяна

Източник: Telegraph.co.uk

Подобни статии

Back to top button