Последни новиниСвят

Свалиха обвиненията срещу Кевин Спейси

Съдебните власти оттеглиха обвиненията срещу актьора Кевин Спейси. Той беше обвинен в сексуална агресия и непристойно поведения в американския щат Масачузетс.

Това решение беше очаквано след съдебно заседание по случая на 8 юли, на което обвинителят на Спейси – младият мъж, който твърдеше, че е бил обект на агресия от негова страна през юли 2016 г. – предпочете да запази мълчание.

Днес в писмо до съдията по делото прокурорът на остров Нантъкет, мястото на което е станала предполагаемата агресия, аргументира решението си за прекратяване на съдебното преследване срещу Спейси заради това, че свидетелят в основата на оплакването не е на разположение да дава показания, съобщава БТА, цитирайки световните агенции.

59-годишният актьор беше обвиняван, че през юли 2016 г. е накарал 18-годишен служител на бар да пие, а после го опипал. Спейси беше обвинен за непристойно поведение и агресия в края на 2018 г.

По-рано този месец гражданският иск срещу него беше оттеглен от адвокатите на предполагаемата жертва. Но обвиненията за криминално деяние останаха в сила, за да може следователите да получат правото да проверят телефона на обвинителя. Той го използвал, за да заснеме предполагаемата агресия и после я коментирал, разменяйки си съобщения с тогавашното си гадже и с група приятели.

Полицията прегледала телефона и извлякла данните от него, а после го върнала на притежателя му. Той бил предупреден, че всеки опит за манипулиране на телефона може да му коства съдебно преследване.

Тогава предполагаемата жертва се позовал на петата поправка от американската конституция, която позволява на свидетел да запази мълчание, за да не се изложи на риска да бъде обвинен в нещо. Така се стигнало до мълчанието на обвинителя в съдебната зала на 8 юли и до прекратяване на случая срещу Спейси.

Актьорът обаче е обвиняван за сексуално посегателство над други млади мъже. Неговата кариера пострада още след първите подобни твърдения, появили през ноември 2017 г. в разгара на движението MeToo.

Ако този коментар Ви е харесал, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Кевин Спейси даде отговори за сексуалното насилие

Подобни статии

Back to top button