БългарияНа Фокус

Претърсват офиси на фирма, правила доставки за ВВС

Спецпрокуратурата претърсва офиси на „Балкантел“, както и жилищата на 3 лица, всички на територията на София, съобщават от прокуратурата.

Досъдебното производство е за корупция и търговия с влияние и е свързано с доставяното от „Балкантел” оборудване за нуждите на Военновъздушните сили.

Специализираната прокуратура е изискала и съответните документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Интересите на разследването към този момент не позволяват предоставяне на друга информация във връзка с делото, се казва в съобщението.

Ето какво пишат от Прокуратурата:

Днес 18.07.2019 г. под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на „Балкантел“ ООД, както и в жилища на 3 лица, всички на територията на гр. София. Процесуално-следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК – престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления /търговия с влияние/ по повод доставяно от „Банкантел“ ООД оборудване за нуждите на Военновъздушните сили на Република България. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Задържаха 6 души от Държавен фонд „Земеделие“

Подобни статии

Back to top button