БългарияНа Фокус

Трима депутати от „Атака“ вече са независими

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви в началото на днешното заседание промените в ПГ „Обединени патриоти“. С решение на групата се променя съставът, като се изключват Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов – „Атака“.

Продължава управлението на ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти“. Няма промяна на управленската формула. Това каза пред журналисти съпредседателят на коалицията Искрен Веселинов.

На въпрос как ще управляват, след като вече няма да имат мнозинство в парламента с изключването от коалицията на лидера на „Атака“ – Волен Сидеров и неговите съпартийци Десислав Чуколов и Павел Шопов, Веселинов каза:

„Имало е и правителство на малцинството“. Той увери, че коалиция „Обединени патриоти“ продължава своя път. „Тя държи на подписите, които е положила в коалиционното споразумение с ГЕРБ“, обясни Веселинов.

Веселинов каза още, че не се променя коалиционната формула на управление с изключването на „Атака“ и ангажиментите, които съществуват в споразумението с ГЕРБ за управление на страната, продължават да бъдат и ангажименти на „Обединени патриоти“.

По думите му от „Атака“ могат да сключат споразумение с ГЕРБ за подкрепа на мнозинството. „Г-н Сидеров не е част от тази коалиция, ако има необходимост нещо отделно да се договаря с ГЕРБ – нека да си проведат двустранните контакти“, каза Веселинов.

Той посочи, че няма причини „Обединени патриоти“ да съгласуват вътрешнокоалиционни отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По отношение на останалите депутати от „Атака“ – Явор Нотев, Станислав Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров, съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов увери, че те имат избор дали да останат в коалицията или да я напуснат.

„Имаме добри взаимоотношения с тях, могат да останат и да се присъединят към нас. Това е тяхно решение“, каза той.

В днешната си програма депутатите включиха изслушване на министъра на земеделието Десислава Танева във връзка с обстановката с африканската чума у нас.

НС започна работа с ново обсъждане на ратификацията на четирите международни договора, свързани с покупката на F-16 Block 70, върху които президентът Румен Радев наложи вето.

Силни ГОРЕЩИНИ и опасност от ПОЖАРИ у нас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button