На ФокусПоследни новиниСвят

Утре ще се случи коронацията на Крал Чарлз

Крал Чарлз ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май по време на грандиозна церемония, на която ще носи или ще получи регалии, натоварени с религиозна и историческа символика.

Над 2200 гости ще присъстват на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз Трети в Уестминстърското абатство на 6 май, предаде БТА, като се позова на съобщение на Бъкингамския дворец.

Сред тях ще има висши представители на 203 страни, както и на благотворителни организации, религиозни и етнически общности. Сред гостите ще има и носители на Нобелови награди. В допълнение на тези гости ще има и 400 млади представители на благотворителни организации, които ще могат да гледат церемонията и последващата кралска процесия от църквата “Сейнт Маргарет”, която е близо до абатството.

За сравнение коронацията на кралица Елизабет Втора преди 70 години събра 8200 гости в Уестминстърското абатство. Но Чарлз Трети поиска по-скромна церемония.

74-годишният монарх, воден от своите непоклатими принципи за опазване на околната среда, ще облече за коронацията одежди, вече носени от неговите предшественици, вместо да си поръча нови, съобщи Ройтерс.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

НАТО: Русия може да саботира подводните кабели и да прекъсне интернет връзката на запада

Подобни статии

Back to top button