БългарияПоследни новини

Въпреки отричанията на Манолова, БСП иска тя да е техен кмет

Все по-чести стават изказванията и намеците на различни представители на БСП за това, че омбудсманът Мая Манолова ще бъде номинирана от червените за кмет на София в навечерието на местните избори наесен. Това бе подхвърлено от лидера на левицата Корнелия Нинова на събора на социалистите на Бузлуджа.

Днес и още един виден представител на столетницата – Георги Свиленски – коментира темата в ефира на НОВА. 

„В момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова е може би човекът с най-много номинации. Гласове „против” засега не сме чували”. Това заяви в предаването „Здравей, България” зам.-председател на ПГ „БСП за България” Георги Свиленски.

Той коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе отношение, след като приключи номинационният процес. Въпреки че е ясно, че тя вече има отношение, имайки предвид високия рейтинг на обществения защитник и политическата история на Манолова като бивше „острие“ на БСП в парламента. 

Освен това София е прочута с това, че е „крепост“ на ГЕРБ – кандидати на управляващите печелят избрите за кмет в столицата откакто Борисов създаде партията. 

„Като председател на Националния съвет и член на БПС, единствената задача и цел, която може да има Нинова, е да свали ГЕРБ от властта в София. Защото това е знак за свалянето на ГЕРБ от власт в цялата държава”, заяви Свиленски.

„Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя”.

По отношение на нейна вероятна кандидатура, Манолова неведнъж заявяваше, че няма намерение да сменя работата си поне до изтичане на мандата й като омбудсман, както и че с нея разговори не са водиени. С времето обаче тя донякъде промени конотацията на изявленията си, казвайки, че ще се кандидатира, ако „много ме ядосат“, каквото и да означава това. 

След жегите – гълт код за гръмотевични бури

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button