Последни новиниСвят

Шефът на американското разузнаване се оттегля

Шефът на Националното разузнаване в САЩ Дан Коутс се оттегля от поста си. Той става поредният високопоставен член, който напускана администрацията на Доналд Тръмп.

Като шеф на разузнаването, Дан Коутс координираше работата на 17 агенции, включително ЦРУ и Агенцията за национална за сигурност. Той често е имал конфликт с президента заради оценки, свързани с Русия, Иран и Северна Корея. Обтегнатите отношения между Доналд Тръмп и Дан Коутс се дължали и на сериозни разногласия между президента и разузнавателните агенции.

Президентът обяви, че на негово място номинира конгресмена републиканец Джон Ратклиф.

Коутс бе назначен от президента на САЩ Доналд Тръмп на поста през януари 2017 г. – скоро след като встъпи в длъжност като държавен глава. Преди това 75-годишният Коутс е бил сенатор на щата Индиана в продължение на 10 години.

Преди това четири мандата е бил член на в Камарата на представителите. По времето на президента Джордж Буш – младши Коутс е посланик на САЩ в Германия. Той също е бил член на сенатската комисия по разузнаването.

Създадено след 11-ти септември 2001 г. националното разузнаване ръководи координацията между коренно различни ведомства. Сред тях са Министерството на вътрешната сигурност, ЦРУ, Федералното бюро за разследване, Агенцията за национална сигурност и други. Разузнаването е и главен съветник на президента за тяхната работа.

Въпреки отричанията на Манолова, БСП иска тя да е техен кмет

Първи кадри от руския „Чернобил“ – тайни агенти и американски конспирации

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button