БългарияНа Фокус

Задръстванията се преместиха на „Капитан Андреево“

Пик на пътуващите от Западна Европа към Турция. Миналия уикенд беше един от най-натоварените. Само през граничен пункт „Капитан Андреево” за 2 дни са преминали близо 18 000 автомобила със 70 000 пътници. Това доведе до часове чакане на границата.

И тази събота се очаква трафикът да бъде изключително интензивен.

„За последните 24 часа са преминали около 9 000 автомобила и близо 30 000 пътници. Миналия уикенд цифрите бяха почти същите. Заради натрупването, което се е образувало на пункта, сме отворили всички автоматизирани места на „Изход”. Преминаването на един автомобил трае в рамките на 30-40 мин”, каза началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Емил Гочев.

Личният състав е достатъчен за летния период. Документите за един автомобил се обработват за около три минути.

„Отворени са всички работни места – 9 плюс 1, с което разполагаме. До момента трафикът е уязвим, мисля че е съвсем нормално за този сезон. Но държим връзка и с колегите от „Калотина“, за да знаем какъв трафик ще ни очаква, да можем да предупредим и колегите от отсрещния пункт и те да го очакват по същия начин за отваряне на всички работни места“, каза Гочев, цитиран от БНР.

От турска страна са предупредили още през пролетта, че ще бъдат извършвани ремонти на някои от техните гранични пунктове, припомня bTV. Това не означава, че те не работят, а че капацитетът им е намален.Такъв е случаят с преминаването при ГКПП „Лесово“, тъй като се обновява турският пункт Хамзабейли.

Преминаването през Гърция също е затруднено, заради ремонт при пунктовете Кипи – Ипсала.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Откриха 35 кг злато и милиони у арестувани изнудвачи

Подобни статии

Back to top button