Любопитно

Заснеха на камера жена, давайки собствения си шал на измръзнало бездомно куче (ВИДЕО)

Един любезен жест на солидарност и загриженост със сигурност може да ни стопли сърцата покрай най-светлите празници. Сигурни сме, че това бездомно куче, което получи неочакван подарък, би се съгласило.

Изрмъзналото кученце лежало на улица в Зонгулдак, Турция, треперейки в студа, когато една жена го забелязва.

Младото момиче, Дуйгу Елма, разбрало, че кучето се измъчва треперейки. Докато много хора просто подминавали четириногото, тя решила да направи нещо по въпроса.

Без да се замисли, Елма свалила собствения си шал и го използвала, за да завие бедното куче. Шалът щял да му даде малко топлина и комфорт в този студен ден.

След това Елма си тръгнала без шала си, знаейки, че животното се нуждаело от него повече, отколкото тя има нужда от него.

Това, което тя не знаела било, че цялата случка била заснета от охранителната камера на магазина.

Стоплящите сърцето кадри на този безкористен акт на доброта ни карат всички да вярваме, че може би състраданието все пак не е изчезнало от този понякога суров и сив свят.

След, като видеото става популярно и споделяно стотици хиляди пъти в мрежата, хората издирват самоличността на жената. Тя се казва Дайгу Елма и от малка е възпитана да помага и уважава бездомничетата по улиците на Турция.

Всички можем да дадем своя принос, за да разпространяваме любов и да бъдем мили един към друг, понякога е достатъчно просто да отстъпим нашият шал на едно животно в нужда.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

20-годишнен каменоделец от Кунино: Ще извая лика на дядо Добри от камък

Подобни статии

Back to top button