Любопитно

8-годишно момче стана дете на годината, след като спаси повече от 1400 улични кучета

Без съмнение, добротата и отзивчивостта в човек се проявяват още от ранно детство. Доказателство за това е историята на Хари Уайт, който е само на 8 години. На толкова крехка възраст момчето вече е успяло да помогне на хиляди кучета. Преди няколко години активисти за правата на животните наградиха Хари с почетната титла „Дете на годината“ за неговата помощ и отзивчивост.

Хари за първи път започва да се интересува от съдбата на бездомните животни на четиригодишна възраст. Няколко години по-късно интересът му става основа за създаването на организация, която спасява бездомни кучета. Момчето основа организацията с майка си. Заедно те успяват да намерят осиновители за животни, които се оказват на улицата.

Майката на Хари се казва Алис, тя подкрепя сина си във всичко и се опитва да му помогне по всякакъв начин. Според жената само за месец тя и синът й са успели да намерят нов дом за 33 кучета.

Самият Хари споделя, че помни първото куче, на което е намерил дом. Голямото куче се казвало Пит, било едра порода, но много мило и общително.

Момчето не може да гледа безучастно на страданието на животните и им помага да намерят любящи стопани, като организацията, която основават със своята майка, вече пет години помага на животни в беда и такива в неравностойно положение.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Заснеха на камера жена, давайки собствения си шал на измръзнало бездомно куче (ВИДЕО)

Подобни статии

Back to top button