БългарияНа ФокусПоследни новини

Асен Василев лобирал пред министъра Калин Стоянов човек на баща и син Димитрови да е шеф на полицията в Хасково

Лидерът на ПП-ДБ Асен Василев е лобирал пред вътрешния министър Калин Стоянов за човек на разследваните за аферата „Митници“ Марин и Стефан Димитрови. Василев е държал той да стане шеф на полицията в Хасково, а служителят е Недан Хаджиев, за когото от ИТН твърдят, че е приближен до арестуваните и Петя Банкова. 

„Когато станах министър и започнах промени в ръководството, Асен Василев ме попита какво ще се случва в Хасково, ще има ли промени“, казва Стоянов.

„Има човек, на когото можеш да разчиташ. Става дума за Недан Хаджиев“, казал Асен Василев.

„Директор беше едно момче, което отсъстваше заради здравословен проблем. В един от разговорите с Асен Василев той ми каза: „Вярно ли е, че еди-кой-си ще става зам.-директор? Защото тук се върти в пространството, че го слагаш на поста след изборите“. След местния вот назначих въпросния човек. След това имаше още един разговор между мен и Асен Василев. Пита ме защо не назначавам Недан Хаджиев. Имаше коментари, че за едно нещо ме е помолил и аз не съм го свършил“, обясни Стоянов в парламента.

Това е причината вътрешният министър да е бил разпитван от прокруатурата след арестите на Банкова и Димитрови. Показания е дал и бившият шеф на ОДМВР в Хасково Ангел Ганчев, който е бил директор там преди 3 години.

Той е разказал, че Димитрови кадруват в местната полиция и имат пръст и в назначаването на шефове от митниците, особено на ГКПП Капитан Андреево. 

Вместо Хаджиев обаче директор на ОДМВР в Хасково е станал Чавдар Георгиев. Хаджиев все пак е бил директор на МВР в Хасково през 2022, когато Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Стоянов: Бойко Рашков запозна ръководния състав на МВР със Стефан и Марин Димитрови

Подобни статии

Back to top button