Любопитно

Баща и шестгодишният му син Иван, които спасиха над сто бездомни кучета

Семейство Шапранови, живеят в град Владикавказ, Русия. Момчето Ваня от ранна детска възраст проявява интерес към животните и винаги им помага при нужда.

Тази история започва, когато Иван и баща му за първи път посещават приют за животни. Търсели кученце за подарък за по-малката сестра на момчето. Първото, което им направило впечатление, са неподходящите условия за живот на животните. Оттогава Ваня и баща му не могат да подминат бездомно животно.

Днес къщата им се е превърнала във временен приют за много бездомни животни. Бащата подкрепя сина си във всичко. Заедно те се грижат за животните и след това намират любящи домове за тях. Някога с тях живеели почти 30 котки.

Семейството използва собствени средства за лечението и поддръжката на животните. Освен това доброто им дело често е подкрепяно от спонсори, на които водят пълен отчет за разходите си.

Бащата и синът създават и специална страница в Instagram, с помощта на която търсят любящо семейство за своите спасени животни. Казват, че вече са намерили дом на повече от 100 бездомни животни. Момчето винаги трудно се разделя с любимците си. И така, той запазил първото животно, което спасило от улицата, за себе си. Това е любимата му котка Фунтик, която идва при тях, докато е все още на няколко месеца.

Източник: mozache

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Годишен хороскоп 2024г.: Зодия Скорпион

Подобни статии

Back to top button