БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков и Габриел отличени с „Политици на годината 2023“ от Дарик радио

Дарик радио връчи наградата „Политици на годината 2023“ на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Според медията, наградата е за лидерите, които имат най-голямо влияние за развитието на политическия живот в България през изминалата година.

„Най- ценното, което виждам в тази награда е, че има две имена върху нея. Трябва да сменим политическата култура, да покажем, че резултати се получават чрез диалог, търсене на общи решения и аргументи. Опитваме се да дадем личен пример в това отношение“, заяви премиерът акад. Денков. Министър-председателят посочи сериозните успехи за България, които правителството успя да реализира до този момент благодарение на екипната си работа. За акад. Денков това е първа награда като политик, след като за постиженията в научната си кариера е удостояван с редица престижни отличия.

„Тази награда за мен е признание и отговорност. С акад. Денков показваме как с диалог и сътрудничество, с отстояване на визия за силна, активна и доверена за партньорите си България, ние можем да вървим напред. Тя е и отговорност да продължим да даваме сигурност, стабилност, последователност и да бъдат целенасочени действията ни, така че хората в България и нашите партньори да усетят, че могат да ни имат доверие и че случващото се в страната е за хората и дава надежда за бъдещето“, заяви от своя страна вицепремиерът Мария Габриел.

Грамотата на министър-председателя и на вицепремиера беше връчена от изпълнителния директор на Дарик радио Христо Христов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Божков ще прави нов политически проект

Подобни статии

Back to top button