БългарияНа ФокусПоследни новини

Пеевски за „Лукойл“: За пореден път унижават държавата, като не се издължават

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски счита, че „Лукойл“ отново унижава България като не се издължава на Фонда, от който се компенсират хората.  Става въпрос за Фонд „Сигурност на електроенергийната система“.

Министерството на икономиката определи, че „Лукойл“ трябва да заплати близо 70 милиона лева за декември. Парите са за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт. До момента от фирмата са внесли едва 45 милиона лева, като не е ясно защо внесената сума е по-малка и предстои да се изясни какви мерки ще предприемат институциите.

Ето го целият коментар на председателя на ПГ на ДПС: 

Руската компания “Лукойл” за пореден път демонстрира незачитане на решенията на българския парламент и законите на страната, като е внесла 25 млн лв по-малко за декември във Фонда, от който се компенсират разходите на хората за транспорт. Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт бе изчислено, че до днешна дата „Лукойл“ трябва да внесе около 70 милиона лева за декември, а са внесени едва 45.

Настоявам компетентните държавни органи незабавно да предприемат необходимите действия, за да съберат дължимите 25 млн  от компанията, като защитят интересите на държавата и хората. Тяхна отговорност е да следят стриктно всеки месец компанията да си изпълнява задълженията към държавата.

На “Лукойл” напомняме, че България е европейска държава и няма да допусне подобно унизително отношение от страна нито на “Лукойл”, нито от която и да е руска компания, структура или персона.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Божков ще прави нов политически проект

Подобни статии

Back to top button