Ето какво точно се случва с буса на „Системата ни убива“ – от МВР пуснаха кадри (ВИДЕО)

Ето какво точно се случва с буса на „Системата ни убива“ – от МВР пуснаха кадри (ВИДЕО)

От МВР пуснаха кадри от снощните протести. На записите от охранителни камери се вижда точният момент, в който е спрян бусът на инициативата „Системата ни убива“. 

 

В секундите след спирането му около превозното средство се събират група протестиращи и търсят отговори от органите на реда за това защо е спрян бусът. Те развяват български знамена и снимат с мобилните си телефони.

 

Пристигат и група полицаи, които изтласкват демонстрантите на разсрояние. След това майките на деца с увреждания изваждат от буса емблематичните си черни знамена. Виждат се и деца, които са сложени да седнат върху капака на превозното средство.

 

Уловени са и моментите, в които се поставят палатки върху пътното платно.

 

Припомняме, че според протестиращите майки комисар Николай Николов от СДВР им е дал позволение да преминат през отцепения булевард с буса, за да стигнат до „Орлов мост“, където искали да подкрепят протестиращите на блокадата. В последствие обаче превозното средство било спряно от втори полицейски кордон.

 

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, на лице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти и определиха поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК