Любопитно

Ким Чен Ир – 10 смахнати факта за бруталният диктатор

Ким Чен Ир е един от най-противоречивите диктатори някога и въпреки, че много хора го приемат с надсмешка заради странностите и лудостта му, е абсолютен факт, че е виновен за смъртта на милиони души…

1.Той властва в Пхенян от 1994 до 2011 г.
Според западни източници, по време на неговото управление са били екзекутирани или са загинали 1,6 милиона души.

2. Ким Чен Ир умира от инфаркт на 17 декември 2011.
Смъртта му е обявена от държавните медии два дни по-късно. Посмъртно е удостоен със званието генералисимус.

3. Според съветските архиви, Ким Чен Ир е роден през 1941 година във Вятское, Хабаровски край, носейки русифицираното име Юри Ирсенович Ким.
Там баща му Ким Ир Сен е бил командир на 1-ви батальон от 88-ма съветска бригада, съставена от китайци и корейци. Официалната версия на севернокорейската историография е по-различна, и посочва връх Пектусан за негово родно място. Има и разлика в датите – според съветските и повечето чужди историци Ким Чен Ир се ражда на 16 февруари 1941, а според севернокорейските – на същата дата, но година по-късно. В официалната му биография пише, че след раждането му на връх Пектусан се появила двойна дъга, а на небето изгряла ярка звезда.

4. Фамилна практика на режим в Пхенян, която продължава и до днес са екзекуциите по лична преценка на великия водач.
А, провиненията, наказвани със смърт варират от подозрения в държавна измяна към висши военни до убити синоптици, дали грешна прогноза за времето.

„Той беше крайно жесток човек, който не знаеше пощада. Онези, които си позволяваха да говорят зад гърба му или да му се присмиват тайно, изчезваха незабавно, дори и да са били сред най-приближените му хора. Най-невинните провинения водеха до трагични последствия за цялото семейство”- разказва за Ким Чен Ир един от личните му охранители, успял да избяга зад граница.

5. Учени се грижели за ерекцията на Ким Чен Ир
През 90-те години на миналия век учени от елитен институт работели по различни програми за удължаване живота на севернокорейския лидер Ким Чен Ир, включително и за поддържане на либидото му в идеално състояние.

6. В началото на 90-те години на миналия век севернокорейски учени били изпратени в Дания, където да търсят начини за подобряване крехкостта на севернокорейското говеждо месо, което държавният глава намирал за твърде жилесто. 

7. Освен всичко друго учените разработвали и афродизиаци, като за целта използвали гениталии от лъвове и тюлени, както и традиционни билки. Освен това капацитетът им бил насочен към създаване с тютюн от Африка на реплика на любимите западни цигари на Ким Чен Ир – „Ротманс“.

8. Деспотът бил известен с мерака си към употребата на алкохол и цигари, но също така и с влечението си към млади девойки

9. Носил е повдигащи обувки, защото е бил висок около метър и 50, въпреки това се смята, че времето е зависило изцяло от настроението му. 

10.  Любимият му филм е бил Рамбо

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button