Любопитно

Куче тичаше уверено към хората с торба, от която се чуваха звуци

По улиците на Банкок живеят стотици бездомни кучета. Тази история е за едно рижаво куче, което много приличаше на другите си събратя. Кучето Пю беше бездомен и мелез, но това не му попречи да стане известен в цялата страна.

Както обикновено, кучето бездействало по улиците. Приближавайки сметището, то решило да спре и да види дали може да намери нещо годно за консумация. Докато ровело из сметището, кучето чуло звук, на какъвто не се било натъквало досега тук.

Пю се огледало и видя пакета, от който идвало звукът. Кучето хванало пакета със зъби и го отнесло към жилищните сгради. Веднъж в двора на многоетажна сграда, Пю започнал да лае.

Местен жител чул силен лай и жената излязла да види какво се е случило, като решила да изгони кучето, но забелязала, че до животното има необичаен пакет, от който се чувало плач. Жената погледнала в пакета и видяла вътре новородено бебе.

Бебето дишало тежко и шумно, буквално умирало, кожата му започнала да посинява. Кучето стояло до бебето и гледало жената с умолителен поглед. Жената се обадила на лекари и полиция. Скоро пристигнала линейка за детето и то било откарано в реанимация.

За щастие бебето било спасено. Според лекарите, ако Пю не бил намерил детето и не го бе довел навреме до хората, бебето нямало да оцелее. Кучето носело вързопа с детето няколко километра; историята за спасяването на бебето се появила във всички тайландски медии.

Научих за подвига на Пю и кметовете на града. Кучето беше наградено с нашийник с името му и приютено в местен резерват. Кучето за пореден път показа, че животните са способни на подвизи, преданост и грижи за хората, дори и да не получават това отношение в замяна.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Паметникът на Найда: Мелез, който чака стопанина си 12 години на едно и също място

Подобни статии

Back to top button