You are currently viewing МЕРКУРИЙ В СТРЕЛЕЦ: Разместване на енергиите и ново начало

МЕРКУРИЙ В СТРЕЛЕЦ: Разместване на енергиите и ново начало

Край на Меркурий в Скорпион от днес! Може би вече усещате как се преместват някои енергийни пластове и интензивността на Скорпион дава път на нещо ново. Но защо това да ви интересува?

 

Меркурий е смятан за пратеник на боговете и се отличава със своята бързина и стремителност. Престоят на Меркурий във всеки знак се променя поради ретроградите. Планетата на комуникацията обичайно остава в даден знак в продължение на 15- 60 дни. Заради ретроградните цикли Меркурий никога не е на повече от 2 знака от Слънцето по всяко време, затова Меркурий в една натална карта обикновено е същият или близък до Слънчевия знак.

 

Днес Меркурий преминава в Стрелец, знакът на разширяването, пътуването, учението и духовността. И докато тази планета е прецизна, пресметлива, организирана и умее да се вглежда в малките детайли на ситуацията, Стрелецът по-скоро се интересува от „голямата картина“, което прави този транзит доста интересен.

 

Днес е много вероятно да изпитате нуждата (почти като от изневиделица) да откриете нови хоризонти. И тъй като транзита попада на 0 градуса, това означава, че приключваме стар цикъл и започваме ново начало. Посоката, към която ще поемем е директна и енергията, която ще ни захранва е много силна у устремена и ще забележим тази промяна в изказа ни, организацията, комуникацията и социалните ни връзки.

 

Но заради характера на транзита, комуникацията ще ни е по-скоро потребна за вътрешното ни духовно „пътуване“.

 

Като цяло, през следващия месец (до 19 декември, когато Меркурий навлиза в Козирог) много от нас ще се насочат към това да намерят ново приключение или пък ще търсят нова мотивация или смисъл в живота си. Този период ни предразполага да се обърнем към себе си и да направим ревизия на вярванията си, за да видим дали наистина съвпадат с това, което сме.

 

Много от нас ще бъдат привлечени към дейности, които ги карат да бъдат по-ентусиазирани за бъдещето, което може да бъде всичко от далечно пътуване до това да започнем да изучаваме нещо ново. Но ако сте от типа хора, които трудно задържат вниманието си, опитайте се първо да довършите започнатото.

 

КАКВО ДА ОЧАКВА ВСЯКА ЗОДИЯ ОТ СЕЗОНА НА СТРЕЛЕЦА ВИЖТЕ ТУК.

 

Източник: Edna.bg

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО