БългарияНа ФокусПоследни новини

Съдът отново отложи делото срещу Георги Семерджиев

Делото срещу Георги Семерджиев, който уби две момичета на столичния булевард „Черни връх“ през юли 2022 година, отново бе отложено. Следващото заседание в Апелативния съд ще е на 22 февруари.

Пред съда днес се яви една от двете свидетелки, за които Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Тя не беше разпитана, защото съдът не даде ход на делото. Причината е, че един от частните обвинители е починал и трябва да бъде установено дали някой от наследниците ѝ ще поиска да бъде конституиран като частен обвинител. Явилата се свидетелка днес поиска да бъде разпитана при закрити врата, информира БНТ.

Съдът уведоми свидетелката, която се яви, че носи отговорност на 22 февруари да се яви пред съда и да бъде разпитана. За другата свидетелка се твърди, че е на лечение в болница. На предишното заседание едната от свидетелките изпрати писмо, че е извън страната. Другата не можеше да бъде издирена.

За днес се очакваха и резултатите от назначената ДНК експертиза, която да установи дали има биологичен материал по въздушната възглавница на шофьорското място от Семерджиев.

Трябва да стане ясно и какво е показала разпоредената от съда проверка за съхранението на кръвните проби от Семерджиев и да се прецени – дали да се възложи ново изследване за установяване на концентрацията на наркотик в кръвта на подсъдимия.

Поисканата токсикологичната експертиза не можа да отговори кога Семерджиев е приел амфетамин – преди или след катастрофата.

БГНЕС припомня, че Георги Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на първа инстанция по общо пет обвинения. Семерджиев уби две млади жени на тротоар в София при управление на автомобил със 166 км/ч в града. Той е употребил наркотици, бил е с фалшиво свидетелство за правоуправление и подменени табели. Освен това беше обвинен и в бягство от местопроизшествието веднага след катастрофата. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

NEXO съди България за над 3 милиарда долара

Подобни статии

Back to top button