ЛюбопитноПоследни новини

НЕВЪОБРАЗИМО БОГАТСТВО – НАЙ-БОГАТИТЕ ШЕЙХОВЕ В СВЕТА (СНИМКИ)

Какво е да си богат? За всички хора отговорът е различен, но щом става дума за шейхове той е единозначен – пари, планини от пари. Истината е, че те не са просто богати, те притежават титли, права и задължения, които не се полагат на „всеки“, но всички забелязват предимно огромните им гаражи с екзотични коли, именията и харемите.

Шейх Сабах ал-Ахмад ал-Джабер ас-Сабах: богатсво – над 400 млн. долара
Той е управляващият емир на Кувейт и е едва на последното място в нашата класация въпреки огромното си богатство, но Кувейт ги чакат само хубави неща и неготово богатство ще се увеличи значително.

Шейх Тамим бин-Хамад ал-Тани: богатство – над 2 млрд. долара
Разликата с предишния шейх в класацията е направо смайваща и това не е случайно. Той е настоящ управник на Катар, след като пое властта от баща си, въпреки че бе едва на 33 години. Шейхът обаче не е някое разглезено дете и благодарение на стабилното си образование той вече изкарва милиарди на Катар благодарение на инвестициите му в Великобритания. И други шейхове взимат пример от него…

Шейх Фейсал бин-Касим ал-Тани: богатство – над 2,2 млрд. долара
Макар да е близка роднина на управляващото семейство в Катар, семейството му се е насочило към хотелиерския бизнес и съвсем спокойно можем да кажем, че голяма част от богатството си е го изкарал „сам“.

Шейх Хамад бин-Халиф ал-Тани богатсво: над 2,5 млрд. долара
Отново се връщаме към Катар. Шейхът е управлявал Катар по-малко от 20 години, но за това време успява да направи държавата едно от най-богатите места на света. Като минус можем да кажем, че е взел властта след преврат срещу баща си…
Шейхове

Султан Мухаммед бин-Сауд ал-Кабир: богатсво – над 3,9 млрд. долара
Навлизаме в сериозните пари… Принцът на на Саудския Арабия е 12-ти син на крал Абдулазис и въпреки това притежава това несметно богатство…

Шейх Мохамед бин-Рашид ал-Мактум : богатство– над 4,5 млрд. долара
Богаташът е известен със създаването на островите на палмите, като единият от островите дори е подарен на Михаел Шумахер. Друг изключително интересен факт е , че сватбата му е коствала над 120,000,000 долара. Той е и министър-председател на ОАЕ.

Шейх Мансур бин-Заид ал-Нахайян: богатство – над 5 млрд. долара
Той е брат на престолонаследника и е един от най-влиятелните хора в света. За масовата аудитория обаче то йе известен като собственика на „Манчестър Сити“.

Шейхове

Шейх Абдул Азиз ал-Гурар: богатство- над 7,5 млрд. долара(и расте бързо)
Дойде момента и да споменем шестия крал на Саудитска Арабия. Като бонус баща му е „оставил“ и „Банка Машрек“, която е една от най-глемите в ОАЕ, за капак един от най-големите нефтопреработвателни заводи в света е под негов контрол. 


Шейх Мохамед Хусеин Али ал-Амуди : богатство– над 14,3 млрд. долара
Макар значителната сума, която е натрупал той е „едва“ втори по богатство, както и Саудитска Арабия, така и в нашата класация.

Шейхове

Шейх Халиф ибн-Зайд ал-Нахаян: богатство – близо 20 млрд. долара
Президент на ОАЕ, емир на Абу Даби, наследник на емирската династия Ал Нахаян и притежател на близо 20 милиарда долара. Тези негови „качества“ могат да го вкарат в класацията на 15-те най-богати монарси в цял свят, е ако се смяташе цялото му семейно богатство, то тогава можехме да сложим още една 0 зад текущото…

 

Скоро ще Ви покажем и домовете/автопарковете на въпросните шейхове ->

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

 

Ким Чен Ир – 10 смахнати факта за бруталният диктатор

 

Подобни статии

Back to top button