Вера Кочовска – ясновидката, която получи дарбата си от Рая
Вера Кочовска

Вера Кочовска – ясновидката, която получи дарбата си от Рая

Bulletin.bg започва специална поредица статии, посветена на големите българския ясновидци. Първата от тях ще е за Вера Кочовска – жената чудо, която получава дарбата си от Рая.

 

Тя е лечителка, пророчица, феномен. Родена е на 27 юли 1945 г. В Перник. Баща ѝ, Крум Балкански, умира, когато е била малка, след което майка ѝ я изоставя на гроба му, и момичето постъпва в дома за сираци в Кочериново.

 

За себе си казва:

 

„Какво съм всъщност аз? Сред мъртвите жива, сред живите – самотна, чудновата, неразбрана… МЪРТВА!”

 

А дарбата си получава, когато е на 12 години от самите ангели. Ето какво разказва пророчицата за този ден:

 

Бях 12-годишна, когато се случи. Блъсна ме камион. Отскочих от тялото си и видях до мен два ангела. Те ми сложиха железни обувки на нозете, хванаха ме под мишниците и полетяхме нагоре. Земята под мен се смали, а там, долу, остана тялото ми, шофьорът бай Илия, който ме удари, лекарският екип, колата на Бърза помощ. Аз се озовах в храм, приличащ на амфитеатър. Пред мен стоеше Бог, но виждах само сандалите на нозете му. Останалото беше ярка, заслепяваща светлина. Около него стояха 42-ма „старейшини”. Там, горе се случи метаморфозата с мен. Попитах – а къде е адът и тогава те ми посочиха земята. Адът е тук. Няма зло, което да остава ненаказано. Но злото стана много.“

 

Вера Кочовска се ражда с кафяви очи, които по време на катастрофата се превръщат в бисерно сини. След инцидента тя е в кома в продължение на два месеца. След събуждането си в болничната стая открива, че е получила дарба на екстрасенс.

 

Животът й, посветен на лекуването на хорските болки, е живот тежък и самотен. Живот на екстраординарен, забележителен феномен.

 

„Истинският феномен е по-нисък от тревата и по-тих от водата. Не му е дадено да известява и съобщава това, което вижда. Той помага с каквото може. Аз не съм изключение, а „тихо” творение, което за зла участ се вглежда в себе си и в околните. Все едно ближа захар през стъкло. Безброй са творенията на човешкия род, но я няма добротата. Много са разплаканите очи и всеки иска да ги избърше, но няма такъв, който да предотврати плача им. Ако все пак се намери, той е тих и поема всичко върху себе си. От разпъването на Христос, човешкият род върви без брод. Мъдростта идва, когато опознаеш себе си, умът не винаги е добър съветник.“, казва Кочовска.

 

След събуждането си в болничната стая открива, че е получила дарба на екстрасенс.

 

Кочовска се прочува с точните си предсказания и диагностициране на болни хора.

 

Тя е предсказала смъртта на папа Йоан Павел II и Радой Ралин.

 

Когато българските медици са осъдени на смърт, тогава Кочовска заявява категорично, че те няма да бъдат екзекутирани, но екзекутиран ще бъде Кадафи. Предсказала е, че решаваща роля за спасението на медиците ще има френският президент.

 

 90-те години на миналия век се нарича десетилетието на екстрасенсите заради многобройните появили се ясновидци. Но Вера Кочовска остава един от малкото научни доказани феномени на България.

 

Екстрасензорните възможности на Кочовска са изследвани от учени и показват наличието на силно магнитно поле и аура около ръцете ѝ.

 

Експериментите с Вера Кочовска в България започват през 1989 г. в лаборатория към Шуменския университет. Опитите са впечатляващи, а резултатите от тях променили мнението и на най-големите скептици.

 

Кочовска описвала съдържанието на най-различни епруветки за минути, нещо което по принцип отнема на учените часове. Биолози, физици и химици се включват в изследването на феномена Кочовска. Учените успели да докажат, че тя може да променя вещества.

 

Освен това не само диагностицирала, но и лекувала хората от различни болести. Заснето и документирано е очертанието на загадъчното ѝ трето око.

 

Японски учени са впечатлени от нейните способности и я канят в страната си. Там, след редица проведени експерименти, я определят не просто като феномен, а като същество, непринадлежащо към човешкия род.

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО