Последни новиниСвят

Кадри разкриват БРУТАЛНО ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ в Москва

Както вече съобщихме, арестуваните на вчерашния протест на опозицията в Москва са над 800. Организации за защита на правата на човека отново сигализираха за полицейско насилие срещу участници в митинга.

Кадри, разпространени в интернет обаче потвърдиха опасенията. Видеото от жестокия побой срещу цивилни от страна на полицаи вижте ТУК.

Както се вижда във видеоклипа, цивилни граждани са брутално бити с полицейски палки, докато лежат на земята. Нещо повече – те дори не са участници в протеста.

Единият от мъжете е заснет да казва:

„Пуснете ме! Аз просто вървях по улицата, пуснете ме! Просто бях излязъл да се разходя“.

В края на видеоклипа личи, че след бруталния полицейски побой човекът е в неадекватно състояние и търси приятеля си, който е отведен от униформените. В същото време друг гражданин се опитва да помогне на пребития мъж да се изправи.

Руското издание на „Дойче веле“ съощо разпространи видеоклип от вчерашния протест. На него обаче се вижда единствено как униформените създават жива преграда, а зад тях е невъзможно да се види какво се случва.

 

Макар и брутално, полицейското насилие в Русия не е необичайно. В страна като тази, която с всеки изминал ден се отдалечава все повече от демокрацията и върховенството на закона, проблемите на гражданите й епърва започват, ако не се промени драстично стилът на управление и най-вече онзи, който управлява.

Ситуацията става още по-мрачна като се намеси и последния случай с попадането на видния опозиционен активист Алексей Навални в болница. По времето, в което той излеждава 30-дневна присъда за организиране на незаконни протести, той бе хоспитализиран заради сюостра алергична реакция.

След като започна да се възстановява обаче той използва личната си страница в социалните мрежи, за да обвини Кремъл, че се опитали да го отровят. Той дори нарече властите в Москва „много глупави“, заради решението им да го направят на място и във време, които ще сочат директно към тях като извършители.

Иран задържа пореден танкер в Персийския залив

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button