БългарияНа Фокус

Обществото се събуди и причината е Гешев

Нова протестна енергия се вля в обществото и причината за това е номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, която остана и единствена

Втори многоброен протест се проведе в София срещу кандидатурата на настоящия ръководител на Спепрокуратурата. Митингът бе организиран във Фейсбук от Инициатива „Правосъдие за всеки“. 

Десетки граждани се събраха тази вечер пред Съдебната палата, което доведе до затрудняване на движението на трамваите в центъра на столицата.

Напълно блокирано е движението на трамваи с номера 4, 12 и 18, които пресичат булевард „Витоша“ – едните завиват посока бул. „Мария Луиза“, а другите продължават по улица „Граф Игнатиев“ в посока „Лозенец“.

Гражданите са несъгласни с номинацията на настоящия зам.-главен прокурор за наследник на Сотир Цацаров. По-рано днес номинирането за поста приключи, а единствената кандидатура, подкрепена от цялата прокурорска колегия на ВСС, остана тази на Иван Гешев.

Протестът е организиран от Инициатива „Правосъдие за всеки”. Те настояват не просто за оттегляне на Иван Гешев, а за промяна в самата процедура за избор на главен прокурор. От инициативата внесоха в деловодството на Народното събрание мотиви и предложение за промени в съответната част на Закона за съдебната власт.

ОФИЦИАЛНО: Има огнище на чума по свинете и във Видин

 

Подобни статии

Back to top button